Šokoladinis keksas pagal Simoną Nainę

AUTORIUS:
Simona Nainė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Šokoladinis keksas pagal Simoną Nainę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 stiklinė kvietinių miltų
5 vienetai kiaušinių
250 gramų ghee sviesto
0.5 stiklinės cukraus
2 šaukštai kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Glajui:
200 gramų šokoladas su riešutais
Sirupui:
5 šaukštai vandens (apytikriai, karšto)
2 šaukštai cukraus (apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį suberti miltus, kepimo miltelius ir kakavą.
2.
Kitame inde sutrinti sviestą su cukrumi. Įmušti kiaušinius ir masę gerai išmaišyti.
3.
Sausus ingredientus berti į kiaušinių masę, vis maišant, kol neliks sausų gumuliukų. Tešlą sudėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi (patogu naudoti 24 cm skersmens, nusegamais kraštais). Išlyginti paviršių.
4.
Kepti iki 180 - 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę apie 30 - 40 minučių, kol įsmeigus ir ištraukus medinį smeigtuką, jį ištrauksite neaplipusį tešla. Jei kepimo pradžioje paviršius labai anksti pradeda skrusti, sumažinkite orkaitės temperatūrą.
5.
Kol pyragas kepame, cukrų užpilkite karštu vandeniu ir maišykite, kol ištirps. Iškepusį pyragą aplieti sirupu. Jei nemėgstate itin saldžiai, nepadauginkite sirupo!
6.
Glajui šokoladą sulaužyti mažais gabaliukais ir ištirpinti (neprisvilkinkite!) ant garų vonelės ar mikrobangėje. Juo apliekite pyragą.
7.
Matavimui naudojau 250 ml stiklinę.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital