Šokoladinė Kalėdų šaka

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Šokoladinė Kalėdų šaka
Šokoladinė Kalėdų šaka
Šokoladinė Kalėdų šaka
Autorius apie receptą: Jei šventinio pasiruošimo metu norite sutaupyti laiko ar dar nevisai pasitikite savo jėgomis virtuvėje, siūlome puikų pyragą, kuris savo išvaizda ir skoniu pakerės ir mažus, Jei šventinio pasiruošimo metu norite sutaupyti laiko ar dar nevisai pasitikite savo jėgomis virtuvėje, siūlome puikų pyragą, kuris savo išvaizda ir skoniu pakerės ir mažus, ir didelius! Pyragas pavyksta labai labai šokoladinis, paragavus norisi dar ir dar gabalėlio. Jam tiesiog sunku atsispirti! (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (ar 36%)
1 pakelis dr. oetker paryžietiško torto mišinio
260 mililitrų vandens
1 pakelis baltos glazūros (naudojome Dr. Oetker, balto šokolado)
1 vienetas kiaušinių (L dydžio arba 2 M dydžio)
30 mililitrų aliejaus (naudojome saulėgrąžų)
Papuošimui:
pagal poreikį pabarstukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš anksto pasiruošti šokoladinį kremą: į storadugnį prikaistuvį pilti grietinėlę, berti mažesnio mišinio pakelio miltelius. Maišyti, kaitinant ant nedidelės kaitros, kol ištirps. Nuolat maišant kaitinti, kol užvirs, pavirti minutę. Virimo metu nuolat maišyti, kad neprisviltų. Palikti atvėsti kambario temperatūroje, tuomet dėti į šaldytuvą kelioms valandoms visiškai atšalti.
2.
Didesnio torto mišinio pakelio turinį berti į dubenėlį. Pilti kambario temperatūros vandenį, aliejų, įmušti kiaušinį. Kruopščiai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų.
3.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Paskleisti tešlą kuo lygesniu sluoksniu, kuo taisyklingisne forma. Mes tešlą paskirstėme maždaug 36*33.5 cm stačiakampiu.
4.
Dėti kepti į iki 190 C laipsnių įkaitintą orkaitę (kaitinimas viršus - apačia, be vėjelio). Kepti 8 - 10 minučių, kol apdžius viršus. Patikrinti mediniu smeigtuku, ar iškepė, jei įsmeigus ir ištraukus jis neaplipęs tešla - iškepė. Labai svarbu neperkepti, kitaip tešla išsausės ir vyniojama skilinės.
5.
Iškeptą tešlą ištraukti iš orkaitės. Iš karto (nelaukiant, kol atvės) ant viršaus dėti švarų rankšluostėlį, orkaitės groteles (bus lengviau apversti) ir, suėmus virtuvinėmis pirštinėmis iš abiejų pusių, apversti. Nuimti skardą.
6.
Nuo dar karšto atsargiai (kad nepažeisti biskvito) nulupti kepimo popierių. Dar karštą biskvitą (kartu su rankšluosčiu) gana standžiai suvynioti ir palikti visiškai atvėsti.
7.
Biskvitą išvynioti, perkelti ant grotelių ar kepimo popieriaus, aptepti šokoladiniu kremu (gerai aptepti iki pat kraštų). Standžiai susukti. Šiek tiek šokoladinio kremo pasilikti papuošimui.
8.
Įstrižai nupjauti maždaug trečdalį vyniotinio ir pridėti iš šono.
9.
Pasiruošti balto šokolado glajų, kaip nurodyta ant pakuotės. Aplieti ir aptepti vyniotinio viršų. Papildomai šiek tiek įlieti į “kamieno” ir “šakos” sujungimą.
10.
Likusiu tamsaus šokolado kremu apšlakstyti šaką, suformuojant “dryželius”, kad primintų medžio raštą. Papuošti pabarstukais.
11.
Dėti kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sutvirtėtų ir visi skoniais susijungtų.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital