Autorius apie receptą:
Labai skanus ir greitai pagaminamas smidrų receptas. Jeigu po ranka nėra grilio, galima kepti ir orkaitėje (įkaitintoje iki 200 laipsnių), tik keps šiek tiek ilgiau. Jeigu kepsite
Labai skanus ir greitai pagaminamas smidrų receptas. Jeigu po ranka nėra grilio, galima kepti ir orkaitėje (įkaitintoje iki 200 laipsnių), tik keps šiek tiek ilgiau. Jeigu kepsite orkaitėje, papildomai smidrų galite ir neapvirti, nes jie spės suminkštėti (nebent smidrų stiebai būtų labai stori, tokiu atveju dėl visa ko apvirkite).
(...daugiau)(...mažiau)
Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
10 vienetų
smidrų
10 riekelių
šaltai rūkytos šoninės
šiek tiek
alyvuogių aliejaus
šiek tiek
druskos
šiek tiek
pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Smidrus nuvalyti (t.y. nupjauti sumedėjusias dalis), sudėti į verdantį vandenį ir pavirti apie 2 minutes. Išgriebti ir perlieti šaltu vandeniu, jog išliktų traškūs.
2.
Smidrus apšlakstyti trupučiu alyvuogių aliejaus ir kiekvieną apsukti plona šoninės riekele.
3.
Kepti ant grilio apie 10 minučių, kol šoninė apskrus. Jeigu po ranka nėra grilio, galima kepti ir orkaitėje (įkaitintoje iki 200 laipsnių), tik keps šiek tiek ilgiau. Jeigu kepsite orkaitėje, papildomai smidrų galite ir neapvirti, nes jie spės suminkštėti (nebent smidrų stiebai būtų labai stori, tokiu atveju dėl visa ko apvirkite).
4.
Iškeptus smidrais pagal skonį pabarstyti pipirais ir druska (jeigu norisi).
Labai skanus šparagai su šonine, atrodo kad valgai labai skanią mėsą sotu ir skanu.
ATSAKYTI
Jolanta
2022-05-30 17:32
O man šoninė nesilaiko. Vis atsivynioja... gal yra kokių patarimų?
ATSAKYTI
Ieva
2022-05-31 10:15
Gal labai standžiai vyniojat? Gali būt, kad kepant pradeda trauktis ir atsivynioja kažkiek :) Visada galima ir mediniu smeigtuku šiek tiek prismeigti, kad laikytųsi, o prieš patiekiant išimti.
ATSAKYTI
Sonata
2022-06-08 22:38
Prismeikti dantu krapstuku
ATSAKYTI
Darius
2022-04-30 21:20
Geras receptas
ATSAKYTI
Žaneta
2020-06-18 13:21
Ar galima kepti ant saulėgrąžų aliejaus?
ATSAKYTI
Andželika
2020-06-18 13:32
Galima
ATSAKYTI
Irena
2017-05-02 16:29
Kai tik gamtoj būnam, tai kepam taip smidrus, tobulas skonis
ATSAKYTI