Smidrų pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Smidrų pyragas
Smidrų pyragas
Smidrų pyragas
Smidrų pyragas
Autorius apie receptą: Skaniausius pyragus galima iškepti ir ne saldžius. Šis sluoksniuotos tešlos smidrų pyragas su feta gali tapti visų piknikų pažiba. Lengvai pagaminamas, patogiai Skaniausius pyragus galima iškepti ir ne saldžius. Šis sluoksniuotos tešlos smidrų pyragas su feta gali tapti visų piknikų pažiba. Lengvai pagaminamas, patogiai transportuojamas, pikantiškas, skaniai valgomas. Tikrai rekomenduoju pabandyti, kai dabar įsibėgėja pats smidrų sezonas. Receptą radau kulinariniame žurnale „Beatos virtuvė“. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
250 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos (1 lakšto)
12 vienetų smidrų
150 gramų fetos sūrio (tepamo, minkšto)
20 gramų varškės sūrio (džiovinto, galite keisti kietuoju sūriu)
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis kvietinių miltų
Viršui:
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
Pabarstymui:
1 sauja krapų (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlą atšildome. Šiek tiek pakočiojame, kad būtų plonesnė. Šiek tiek pabarstome miltais. Kraštelius maždaug apie 2 cm užlenkiame į vidų. Šakute gražiai prispaudžiame, kad kepant neatsivėptų. Patį tešlos lakštą subadome šakute.
2.
Jei naudosite didelius smidrus perpjaukite juos pusiau, jei smulkučiai į pyragą dėkite nepjaustytus. Pirmiausiai smidrus dar apvirsime gerai pasūdytame vandenyje. Į verdantį vandenį sudedame smidrus ir paverdame iki 2 min. Perliejame šaltu vandeniu. Nusausiname.
3.
Tešlos lakštą perkeliame ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Tepame feta sūrį. Dedame vieną šalia kito smidrus. Patarkuojame sūrio. Pabarstome druska, pipirais.
4.
Kepame įkaitintoje iki 200 C laipsnių orkaitėje apie 15 min. Iškepusį pyragą apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome smulkintais krapais. Jei norisi dar sūreliu.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital