Smėlio juosta

AUTORIUS:
Monika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Smėlio juosta
Smėlio juosta
Smėlio juosta
Smėlio juosta
Smėlio juosta
Autorius apie receptą: Vaikystės skoniai mus visuomet nuneša atgal į namus, kuriuose augome, kuriuose valgėme pyragą ir užgėrėme pienu. Šios smėlio juostos yra mano vaikystės skonis. Pagaminama Vaikystės skoniai mus visuomet nuneša atgal į namus, kuriuose augome, kuriuose valgėme pyragą ir užgėrėme pienu. Šios smėlio juostos yra mano vaikystės skonis. Pagaminama ganėtinai lengvai, o suvalgoma pernelyg greitai. (...daugiau) Monika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
450 gramų kvietinių miltų
250 gramų sviesto (kambario temperatūros)
150 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Pabarstymui:
100 gramų sūdytų žemės riešutų (skrudintų)
Aptepimui:
1 stiklinė džemo
1 vienetas kiaušinių trynių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pabarstymui sūdytus žemės riešutus pasmulkiname. Rekomenduoju naudoti skrudintus sūdytus žemės riešutus - skaniau.
2.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais.
3.
Kambario temperatūros sviestą išplakame iki purumo su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Masė turėtų pabalti ir cukrus visiškai ištirpti. Įmušame kiaušinį ir išplakame iki vientisos konsistencijos masės. Suberiame miltus su kepimo milteliais ir užminkome tešlą. Ilgai minkyti nereiktų, tik tol, kol abi masės gražiai susijungia. Dedame tešlą valandai į šaldytuvą.
4.
Atvėsusią tešlą padalijame pusiau. Stalviršį pasibarstome miltais ir abi tešlos puses iškočiojame vienodo dydžio stačiakampiais. Vieną stačiakampį aptepame džemu ir ant viršaus užklojame kitu tešlos stačiakampiu. Lakštą supjaustykite juostomis, jas aptepame kiaušinio tryniu ir pabarstome smulkintais žemės riešutais. Sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
5.
Kepame 190-200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 – 20 min, kol sausainiai gražiai paruduos.
Patarimai:
Laikant sandariame inde, išsilaiko apie savaitę, bet garantuoju - tiek neužsibūna, susivalgo labai greitai.
Džemą galite naudoti tokį, koks tuo metu yra šaldytuve, drąsiai eksperimentuokite. Mano vaikystės skonis - obuolių džemas (obuolienė), bet labai skanu su abrikosų, aronijų ir kitais įdarais.
AUTORIUS: Monika
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital