Smėlinės tešlos pyragas su varške ir persikais.

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Smėlinės tešlos pyragas su varške ir persikais.
Smėlinės tešlos pyragas su varške ir persikais.
Smėlinės tešlos pyragas su varške ir persikais.
Smėlinės tešlos pyragas su varške ir persikais.
Smėlinės tešlos pyragas su varške ir persikais.
Autorius apie receptą: Toks puikuolis sekmadienio desertas. Tešlos receptą radau senuose savo užrašuose. Pritaikiau įdarą varškės, o atsiradus persikams - juos panaudojau, kas labai tiko! Toks puikuolis sekmadienio desertas. Tešlos receptą radau senuose savo užrašuose. Pritaikiau įdarą varškės, o atsiradus persikams - juos panaudojau, kas labai tiko! Sutirštintas pienas, naudojamas tešloje, suteikia delikatesnį skonį - tai tikrai neeilinis trupininis pyragas, sakė man mama, pyragų kepimo virtuozė. Aš darau nesaldų. (...daugiau) Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
150 gramų kvietinių miltų
75 gramai sviesto
1 šaukštas grietinės, 30% riebumo
1 šaukštas kondensuoto pieno, nesaldinto
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
400 gramų varškės 9%
2 šaukštai kondensuoto pieno, nesaldinto
2 šaukštai grietinės
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 šaukštas krakmolo
1 šaukštas kvietinių miltų
1 vienetas citrinų
3 vienetai persikų
Papuošimui:
pagal poreikį balto šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą ištrinti su vaniliniu cukrumi ir druskos žiupsneliu iki purumo.
2.
Sutirštinto pieno imti geroką šaukštą, o grietinės ne kaupiną. Sumaišyti tarpusavyje ir įmaišyti į sviesto masę. Suberti miltus, sumaišytus su nubrauktu šaukšteliu kepimo miltelių ir lengvai pirštais padaryti trupinius, nemaigyti ilgai, turi likti trupiniai, kaip kad pateikiu nuotraukoje. Juos padėti į šaldytuvą.
3.
Įdarui kiaušinius suplakti su vaniliniu cukrumi, įmaišyti grietinę, sutirštintą pieną, sudberti miltus ir krakmolą (po šaukštą saikingą). Išmaišyti masę ir gerai sumaišyti su varške Pagardinti citrinos sultimis.
4.
Kepimo formą patepti sviestu. Kepu nestorą, 24 cm skersmens formoje. Berti ant dugno trupinius, didesniąją dalį. Šiek tiek juos sukelti ant kraštų. Supilti varškės įdarą. Tiesiog užtarkuoti nuplautus persikus stambesne tarka. Užberti likusius trupinius.
5.
Kepti iki 185 C laipsnių įkaitintoje apie 50 min. Kaip žinoti ar tikrai iškepė? Kepimo pabaigoje varškės pyragai būtinai gražiai pakyla. Jei nebuvo to pakilimo, vadinasi, dar neiškepė. Po to pakilimo, jau netrukus galima kepimą ir baigti.
6.
Išimtą iš orkaitės palaikyti formoje, tada išimti. Labai skanus ir šaltas, ir šiltas.
7.
Papuošiu netirpia cukraus pudra ar baltu šokoladu.
Patarimai:
Nepaprastai trapi ir skani šio pyrago tešla! Kas nevengia miltinių kepinių, galima jos pasiruoši iš dvigubo ingredientų kiekio. Tuomet bus storesnis miltinis sluoksnis, bet man patinka mano aprašytas variantas labiau.
AUTORIUS: Regina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital