Sluoksniuotos salotos su konservuota žuvimi

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Sluoksniuotos salotos su konservuota žuvimi
Sluoksniuotos salotos su konservuota žuvimi
Sluoksniuotos salotos su konservuota žuvimi
Sluoksniuotos salotos su konservuota žuvimi
Autorius apie receptą: Tarp sluoksnelių, jei turime, galime įmaišyti svogūno laiškų. Prieskonių bėriau minimaliai, nes majonezas ir konservas duoda savo skonį, be to man patinka švelnios salotos. Tarp sluoksnelių, jei turime, galime įmaišyti svogūno laiškų. Prieskonių bėriau minimaliai, nes majonezas ir konservas duoda savo skonį, be to man patinka švelnios salotos. Ir majonezo stengiausi kiek įmanoma mažiau ir ploniau tepti, nors tai sekėsi gana sunkiai, kad gražiai sudėlioti sluoksnius, jų nesuardant. (...daugiau) Jolanta, Visko po trupinėlį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
11 vienetų kiaušinių (kietai virtų)
4 vienetai bulvių (virtų)
410 gramų konservuotos žuvies (naudojau 230 gr lašišos + 180 gr plekšnės)
2 vienetai morkų (didesnių, virtų)
200 mililitrų majonezo
100 gramų fermentinio sūrio
1 vienetas svogūnų
šiek tiek prieskonių
šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Salotoms naudojau išardomos tortinės žiedą, 24 cm skersmens. Jį pasidėjau ant didelės lėkštės ir sluoksniavau iš eilės.
2.
Nulupame virtas bulves. Sutarkuojame jas stambia burokine tarka. Sudėję pirmąjį sluoksnį, aptepame kiek įmanoma ploniau majonezu bei pabarstome mėgiamais prieskoniais.
3.
Svogūno galvutę smulkiai sukapojame bei nuplikome karštu vandeniu. Po keliolikos minučių perliejame šaltu vandeniu ir suberiame ant bulvių.
4.
Virtą morką nulupame, sutarkuojame, dedame ant svogūnų, vėl aptepame majonezu.
5.
Žuvies konservus susmulkiname šakute ir taip pat tolygiai paskleidę ant ankstesnio morkų sluoksnio plonai patepame majonezu bei pabarstome prieskoniais. Žuvies konservą galima dėti, kokį tik turite ar mėgstate - šprotus, strimėlę alyvoje, tuną.
6.
Tuomet sutarkuojame sūrį, lygiu sluoksniu paskleidžiame ant žuvies ir vėl - majonezas bei truputis prieskonių.
7.
8 kietai virtų kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Sutarkuojame ir dedame atskirais sluoksniais. Pirma - baltymas ir majonezas, o ant viršaus smulkiai tarkuotas kiaušinio trynys.
8.
Puošiame žalumynais, perpus perpjautomis alyvuogėmis, ištrijų kiaušinių padariau "perlytes" - nosytes ir akytes padariau iš pipirų žirnelių, ausytes - iš migdolų drožlių. Prieš patiekiant, salotas bent 2 valandas palaikykite šaldytuve, kad sluoksniai labiau susigulėtų.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital