Sluoksniuotos mielinės tešlos bandukės su vištienos įdaru
AUTORIUS:
Karina
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 55)
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 55)
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 g mielinės sluoksniuotos tešlos (tešla pirktinė)
200 g vištienos filė
1 nedidelis svogūnas
1 nedidelė morka
3 - 4 džiovinti abrikosai
druskos, pipirų, kmynų
1 kiaušinis
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlos lakštus ištraukiau iš pakuotės, kad atitirptų (pirktinė paprastai užšaldyta). Tuo tarpu pasigaminau įdarą. Susmulkintus vištieną, dž. abrikosus, svogūną ir morką trumpai apkepiau nedideliame kiekyje aliejaus. Tada ėmiau tešlos lakštus po vieną, truputį pakočiojau, kad taptų didesni bei plonesni, dėjau į vidurį paruošto įdaro, formavau bandeles ir sudėliojau jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Paruoštas bandeles reikia palikt 45 min., kad truputuką iškiltų. Praėjus tam laiko tarpui, bandeles pašoviau orkaitėn ir kepiau 15 min. 200 laipsnių temperatūroje. Iškepusias bandeles reikia palikt pusvalandukui, kad pravėstų, tačiau mūsų šeimyna paprastai tiek neišlaukia :) Gero apetito!