Iš miltų, sviesto, druskos, trynio ir gerai nuspaustos varškės suminkyti tešlą. Suformuoti rutulį ir įvyniojus į plėvelę 30 min. laikyti šaldytuve.
Ešerio filė nuplauti, supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su grietine ir 2 baltymais. Viską 30 min. laikyti šaldiklyje, paskui padaryti tyrę ir pertrinti per sietelį. Pagardinti druska, pipirais bei malta aitriąja paprika. Dėti į šaldytuvą.
Špinatus nuvalyti, apie 2 min. blanširuoti verdančiame pasūdytame vandenyje ir perpilti šaltu vandeniu. Lapus sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų. Lašišos filė nuplauti ir supjaustyti 4 cm storio juostomis. Pabarstyti prieskoniais ir suvynioti į špinatų lapus.
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Iš 4/5 tešlos ant miltais pabarstytos lentos iškočioti stačiakampį. Ant vienos stačiakampio pusės tepti pusę ešerio tyrės. Palikti 1 cm pločio kraštus. Ant tyrės dėti į špinatų lapus įvyniotą lašišą. Užtepti likusią ešerio tyrę. Tešlos kraštus aptepti baltymu. Laisvą tešlos kraštą užlenkti ant įdaro ir truputį prispausti.
Iš likusios tešlos išpjaustyti ornamentus ir jais puošti pyragą. Paruoštą pyragą kepti orkaitėje 35 min. Trynį išplakti su grietinėle ir, kai iki kepimo pabaigos liks 10 min., juo aptepti pyrago viršų. Pyragą patiekti šiltą.
Žuvies patiekalas paruoštas!
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)