Sluoksniuotas sausainių desertas "Pina Colada"

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Sluoksniuotas desertas Pina Colada
Sluoksniuotas desertas Pina Colada
Sluoksniuotas desertas Pina Colada
Autorius apie receptą: Super skanūs, gaivūs ir žavingai atrodantys desertai, skoniu primentantys garsųjį “Pina Colada” kokteilį. Desertus paruošite labai paprastai, tereikės šiek tiek Super skanūs, gaivūs ir žavingai atrodantys desertai, skoniu primentantys garsųjį “Pina Colada” kokteilį. Desertus paruošite labai paprastai, tereikės šiek tiek luktelėti, kol jie maloniai atvės šaldytuve. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
100 gramų sausainių (naudojau Gaidelio kondensuoto pieno skonio)
250 gramų maskarponės sūrio
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 mililitrų kokosų pieno (tinka 18-24% riebumo)
1 skardinė konservuotų ananasų (mažesnės, pjaustytų kubeliais)
60 gramų cukraus (arba pagal skonį)
8 gramai želatinos
0.5 vieneto citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Konservuotus ananasus gerai nuvarvinkite nuo sirupo.
2.
Į dubenėlį supilkite šiek tiek daugiau negu pusę kokoso pieno. Ant jo viršaus užberkite želatiną ir palikite išbrinkti 15-20 min.
3.
Sausainius sumalkite elektriniu trintuvu iki trupinių.
4.
Maskarponę sukrėskite į didesnį dubenį, suberkite cukrų ir šaukštu arba mikseriu gerai išsukite, kad maskarponė truputį suminkštėtų.
5.
Grietinėlę sumaišykite su likusiu kokoso pienu. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite (virš garų vonelės arba atsargiai mikrobangėje) ir lengvai maišydami supilkite į grietinėlę.
6.
Šį mišinį plakdami, per kelis kartus, supikite į dubenį su maskarpone. Šiek tiek paplakite ir įspauskite citrinos sultis. Plakite elektriniu plaktuvu iki kremas ims laikyti formą (tai šiek tiek užtruks, bet tikrai įvyks).
7.
Stiklinėse arba taurėse sluoksniuokite - sausainiai, kremas, konservuoti ananasai, sausainiai, kremas, konservuoti ananasai.
8.
Padėkite desertus į šaldytuvą bent porai valandų, kad sutvirtėtų.
9.
Patiekdami desertus galite pabarstyti kokoso drožlėmis.
Patarimai:
Plačiai paplitusi legenda sako, kad kokteilį „Pina Colada“ sugalvojo Puerto Rike prieš daugiau nei 200 metų gyvenęs Robert Cofresi. Ir, nors iš prigimties buvo turtingas, jis tapo piratu, kai 1800 m. valstybės galia ėmė žlugti. Apmaudu, kad originalaus jo sukurto „Pina Colada“ recepto iki šiol taip ir nepavyko rasti, tačiau šiuolaikinė šio gėrimo versija nuo 1978 m. tapo nacionaliniu Puerto Riko kokteiliu.
Iš šio ingredientų kiekio paruošite 4 sočias deserto porcijas (daugmaž 240ml stiklinės dydžio) arba 6-8 mažesnes.
Jei norite dar “pinakoladiškesnio” skonio, į kremą plakimo pabaigoje galite įpilti šlakelį kokosų likerio ar romo.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital