Skanioji panakota su uogomis

AUTORIUS:
Ronaldas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Gaivus klasikinis itališkas desertas. Jį galite patiekti tiek su uogomis, tiek su mėgiamais vaisiais, uogiene, sirupu ar kaip tik sugalvosite. Gaivus klasikinis itališkas desertas. Jį galite patiekti tiek su uogomis, tiek su mėgiamais vaisiais, uogiene, sirupu ar kaip tik sugalvosite. Ronaldas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 mililitrų grietinėlės (tinka tiek riebi, tiek liesesnė)
500 mililitrų pieno
2 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
20 gramų želatinos
Patiekiant:
pagal skonį uogų (arba uogienės ar vaisių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į puodą pilame grietinėlę ir pieną. Užkaitininame iki ims garuoti (bet jokiu būdu nevirs).
2.
Sudedame cukrų ir želatiną. Maišydami pakaitiname iki želatina ištirps. Kaitiname ant nedidelės ugnies, kad masė neužvirtų.
3.
Nuimame nuo ugnies ir leidžiame truputį atvėsti. Paragaujame, ar pakanka cukraus (jeigu norisi saldžiau, įdedame dar šiek tiek). Galima dar įmaišyti šiek tiek vanilės ekstrakto.
4.
Supilstome į nedideles formeles ir dedame į šaldytuvą 3-4 valandoms, kad panakota visiškai sustingtų.
5.
Sustingusią panakotą išimame iš formelių. Pagardiname šviežiomis uogomis arba uogų padažu (žr. patarimus žemiau) arba mėgiamais vaisiais.
Patarimai:
Uogų padažą panakotai ruoškite taip - į prikaistuvį dėkite norimas uogas (tinka tiek šviežios, tiek šaldytos), pagal skonį cukraus ir kaitinkite ant vidutinės ugnies iki iš uogų išsiskirs sultys ir viskas sušils. Dar galite į padažą įpilti šlakelį brendžio arba romo - steiks įdomesnio skonio. Nuimkite nuo ugnies ir palikite atvėsti. Šiuo padažu gardinkite paruoštą panakotą.
Jeigu norite įdomiau, į panakotą tinka įmaišyti aguonų. Jų lengvas traškumas ir subtilus poskonis puikiai dera.
RECEPTO DRAUGAS: Franke
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital