Senoviški žagarėliai pagal močiutės receptą

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Senoviški žagarėliai
Senoviški žagarėliai
Senoviški žagarėliai
Senoviški žagarėliai
Senoviški žagarėliai
Autorius apie receptą: Šį receptą turiu iš savo senelės, labai jį branginu. Atsimenu, gana anksti pradėjau juos pati gaminti - pasidarydavau tešlos iš dvigubos normos ir vis kočiojau ir pjausčiau. Šį receptą turiu iš savo senelės, labai jį branginu. Atsimenu, gana anksti pradėjau juos pati gaminti - pasidarydavau tešlos iš dvigubos normos ir vis kočiojau ir pjausčiau. Procesas tikrai užtrukdavo ir gaudavosi visas stalas nukrautas žaliais žagarėliais, o po to - kalnas iškeptų. Bet kaip skaniai juos po to suvalgydavome! (...daugiau) Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
190 gramų miltų (apytikriai)
3 vienetai kiaušinių trynių
3 šaukštai grietinės (su kaupu)
1 šaukštas brendžio
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį įmušame kiaušinių trynius, įberiame žiupsnelį druskos, įdedame grietinės, įpilame brendžio ir gerai išmaišome. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir po truputį, maišydami, dedame į kiaušinių - grietinės masę.
2.
Imame dalį tešlos, plonai iškočiojame lakštą. Peiliu supjaustome tešlos lakštą į stačiakampius, juos per vidurį perpjauname. Vieną stačiakampio kraštą persukame per perpjautą vietą, taip perverdami.
3.
Žagarėlius kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abejų pusių. Truputį ataušusius pabarstome cukraus pudra.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Janina
2024-03-08 21:20
Mano mama į žagarėliu tešlą kepimo miltelių nedėdavo,bet labai ilgai kočiodavo ir mušdavo kol tešla pasidarydavo pūslėta. Toliau viskas kaip ir pas jus tik virdavo 1/1 aliejus ir taukai ATSAKYTI
Ai
2024-01-17 20:30
Tik cukraus pudra apibarstyti? Neįsivaizduoju sausainiu kai tešloje nei gramo cukraus . Bus neskanu ATSAKYTI
Vilma
2024-01-24 13:29
Skonio reikalas, man kaip tik nesinori saldžių, saldumo man užtenka nuo cukraus pudros. Jei norisi, juk galite įberti cukraus. ATSAKYTI
Jo
2021-04-18 13:28
O man tesla buvo per skysta. Truko miltu (dadejau 10 saukstu miltu) ATSAKYTI
Saulė L.
2020-03-19 06:27
Super. Minkšti. Nuostabūs. Pyliau romo šaukštą. Tešla lengvai kočiojama. Nelipo. ATSAKYTI
Eimantas
2019-04-06 10:56
Galima pilti sauksta viskio vietoje brendzio? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital