1. Sviestą iki purumo išsukite su cukrumi, vanilinu, druska, romu ir citrinos žievele.
2. Įmuškite kiaušinį ir kiaušinio trynius ir vėl viską gerai išplakite.
3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį berkite į tešlą. Kai bus sunku maišyti, pradėkite minkyti rankomis. Tešla turi būti rieboka, minkšta, nelimpanti prie rankų. Tešlą dėti į šaldytuvą bent 1 val.
4. Iš tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus, juos merkite į kiaušinio baltymą ir gausiai apvoliokite maltuose riešutuose.
5. Sausainius dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 30 min., kol gražiai pagels.
6. Pertepimui. Šokoladą ištirpinkite kartu su sviestu ir palaukite, kol masė, truputį pravėsdama, sutirštės.
7. Iškepusius sausainius gerai atvėsinkite ir pertepus šokoladine mase, sulipinkite po du.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)