1.
Pašalinkite paprikų sėklytes ir supjaustykite jas maždaug 1 x 1 cm dydžio kubeliais.
2.
Cukinijas nulupti ir išskobti sėklas. Minkštimą irgi supjaustykite kubeliais.
3.
Paprikas ir cukinijas dėkite į puodą, užpilkite pomidorų padažu ir actu, berkite cukrų, pagardinkite druska.
4.
Troškinkite nedidelėje kaitroje nuolat maišydami apie 45-60 minučių iki daržovės pakankamai suminkštės. Paragaukite, ar nieko netrūksta, ar patinka skonis. Jeigu norisi, galite įdėti dar druskos, ar cukraus, ar rūgštelės.
5.
Karštą padažą supilstyti į iškaitintus stiklainius ir užsukti sandariais, švariais dangteliais. Stiklainius apversti aukštyn kojomis, apkloti šiltai ir palikti keletui valandų atvėsti. O tada nešti į rūsį ar sandėliuką.