Autorius apie receptą:
Puikus būdas be virimų išsaugoti agrastus žiemai. Jie lengvai pasaldinti ir išsaugo daugiau vitaminų! Šaldyti juos galima kubeliuose ar didesniame, sandariai uždaromame inde.
Puikus būdas be virimų išsaugoti agrastus žiemai. Jie lengvai pasaldinti ir išsaugo daugiau vitaminų! Šaldyti juos galima kubeliuose ar didesniame, sandariai uždaromame inde. Juos naudojame kaip įprastus ledukus gėrimams, pvz., į paprastą vandenį ar mineralinį, į arbatą, o patirpintus kaip padažą prie desertų, taip pat juos naudoju į trintus kokteilius!
(...daugiau)(...mažiau)
Sonata
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 litrai
agrastų
150 gramų
cukraus
(arba medaus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Agrastus nuplauti, nuvalyti ir gerai nuvarvinti, palikti išdžiūti. Jei norite greičiau, agrastus galima paberti ant rankšluostėlio ir patapšnoti kitu rankšluostėliu, taip juos nusausinant.
2.
Agrastus sutrinti blenderiu, suberti cukrų ir labai kruopščiai išmaišyti. Paragaukite, ar patinka skonis, jei agrastai rūgštoki, gali reikėtų šiek tiek daugiau cukraus.
3.
Agrastų tyrę pilkite į ledukų formeles ar į plastikinius, sandariai uždaromus indelius šaldymui. Šaldome, o pasibaigus vasarais skanaujame!