Autorius apie receptą:
Dalinuosi patarimu, kaip vasarą pasigaminti šaldyto prieskonių rauginimui mišinio, kad rudenį, žiemą ir net pavasarį galėtume jį panaudoti ruošiant pačias įvairiausias
Dalinuosi patarimu, kaip vasarą pasigaminti šaldyto prieskonių rauginimui mišinio, kad rudenį, žiemą ir net pavasarį galėtume jį panaudoti ruošiant pačias įvairiausias raugintas daržoves.
(...daugiau)(...mažiau)Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
2 vienetai
krapų žiedynų
1 saujelė
vyšnių lapų
1 saujelė
juodųjų serbentų lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Viską supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais (kaip parodyta video).
2.
Sudedame į šaldymui skirtą maišelį ar kitą sandarų indą ir laikome šaldymo kameroje.
3.
Norėdami pasiruošti greitai paraugintų daržovių, pvz. agurkų ar pomidorų, jas sumaišome su druska proporcija 1 šaukštas druskos 1 kilogramui daržovių ir užberiame dosnų žiupsnį šaldyto prieskonių mišinio. Paliekame daržoves 1-2 paroms kambario temperatūroje ir galime skanauti. Aš rauginu, kaip aprašyta čia.
Patarimai:
•
Prieskonių proporciją galite keisti ir į savo mėgiamą.
•
Krapų žiedynus rinkitės jau brandinančius sėklas (žr. video).