Autorius apie receptą:
Labai skanus "Čili" padažas, kurį labai mėgstame valgyti su krevetėmis, ryžiais, gardinti padažus, troškinius, karius ir kur tik sugalvosite! Padažas gana intensyvaus
Labai skanus "Čili" padažas, kurį labai mėgstame valgyti su krevetėmis, ryžiais, gardinti padažus, troškinius, karius ir kur tik sugalvosite! Padažas gana intensyvaus skonio, todėl juo patiekalus gardinkite atsargiai! Gaminu apsivilkusi gumines pirštines, kad nenudeginti odos. Po gaminimo kruopščiai nusiplaukite rankas, nelieskite akių!
(...daugiau)(...mažiau)
Agnė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų
aitriosios paprikos
200 mililitrų
vandens
150 gramų
cukraus
1 galva
česnako
1 vienetas
svogūnų
5 šaukštai
aliejaus
0.5 šaukštelio
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pipirus nuplikyti verdančiu vandeniu, nupjauti kotelius, perpjauti išilgai. Jeigu norite itin aštraus varianto, sėklytes palikite, jei švelnesnio - išimkite.
2.
Kiekvieną pipirą supjaustyti į kelias dalis. Pilti vandenį ir sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
3.
Puode su puse įkaitinto aliejaus apkepinti smulkintą česnaką ir svogūnus, supilti pipirų masę, berti cukrų ir druską. Troškinti ant nedidelės kaitros, vis pamaišant, apie pusvalandį.
4.
Išpilstyti į švarius iškaitintus stiklainius, kai atvės, ant viršaus pilti truputį aliejaus. Sandariai užsukti ir saugoti šaldytuve.