Naminis maskarponės sūris

AUTORIUS:
Veronika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Naminės maskarponė
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanus, kremiškas naminis maskarponės sūris, kuris tinka kremams ir pertepimams ruošti, užkandžiams ar skanauti tiesiog su uogomis ar vaisių gabalėliais! Galima naudoti Labai skanus, kremiškas naminis maskarponės sūris, kuris tinka kremams ir pertepimams ruošti, užkandžiams ar skanauti tiesiog su uogomis ar vaisių gabalėliais! Galima naudoti kepiniams, užtepėlėms ar kam tik sugalvosite. Kai turiu, naudoju kaimišką grietinėlę, o kartais - parduotuvinę, kuo riebesnę, svarbu, kad ji nebūtų apdorota ultra aukštoje temperatūroje (UAT). (...daugiau) Veronika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (ar riebesnės, naminės ar pirktinės, tik ne UAT)
1 šaukštas citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į storadugnį puodą ar prikaistuvį pilti grietinėlę, kaitinti ant nedidelės ugnies, kol temperatūra pasieks maždaug 80 C laipsnių. Svarbu, kad ji nebūtų apdorota ultra aukštoje temperatūroje (UAT). Į grietinėlės paviršių karts nuo karto turėtų iškilti smulkūs burbuliukai. Pakaitinti, palaikant 80 C laipsnių temperatūrą, apie 3 minutes.
2.
Įspausti citrinos sultis ir pakaitinkite 80 C laipsnių temperatūroje dar 3 minutes. Iš karto nuimti nuo kaitros ir palikite atvėsti kambario temperatūroje apie 25 - 40 minučių, kol atvės maždaug iki kambario temperatūros.
3.
Į sietelį ar kiaurasamtį įkloti 3-4 sluoksnius marliuko, pastatyti į dubenį ir perpilti grietinėlės masę. Dubenį su visu kiaurasamčiu nakčiai statyti į šaldytuvą. Vietoje kiaurasamčio galima virš indo tiesiog ištempti taip pat sluoksniuotą marliuką ar sūrmaišį ištempti virš puodo ir taip pat sudėti grietinėlės masę.
4.
Vėliau šaukštu išimti maskarponės masę į sandariai uždaromą indelį. Laikyti sandariai uždaromame indelyje, šaldytuve. Laikyti šaldytuve galima apie 3 dienas.
5.
Jei norite lengvesnės tekstūros, šiek tiek skystesnės maskarponės, pabaigoje galima įmaišyti šiek tiek nuvarvėjusio skysčio. O likusias išrūgas galima naudoti mėsos marinavimui, ji labai gerai suminkština mėsą. Man skysčio nuvarva visai nedaug skysčio, todėl maskarponės pasigamina tik truputį mažiau nei dvi stiklinės.
AUTORIUS: Veronika
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Viltė
2018-09-11 10:54
Man atrodo, kad tai ne maskarponė, o rikota... :-) ATSAKYTI
Lina
2018-09-11 10:58
Ka ne, maskarponė yra šviežios grietinėlės sūris, o rikota gaminama iš pieno išrūgų ir yra gerokai liesesnė už maskarponę. Pagal šį receptą tikrai turėtų pavykti kažkas panašaus į maskarponę :) ATSAKYTI
L.
2021-03-27 10:30
Maskarpone cia. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital