Autorius apie receptą:
Vakar tris didžiausius karšius išrūkinome patys. Mes rūkinome 3 karšius (1,9 kg, 1,7 kg ir 1,5 kg) ir šios žuvims sūrymo mums prireikė 5 l.
Vakar tris didžiausius karšius išrūkinome patys. Mes rūkinome 3 karšius (1,9 kg, 1,7 kg ir 1,5 kg) ir šios žuvims sūrymo mums prireikė 5 l.
Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
pagal poreikį
karšio
5 litrai
vandens
500 gramų
druskos
3 skiltelės
česnako
(smulkintų)
1 šaukštas
prieskonių žuviai
1 šaukštelis
maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Žuvį išvalome, žvynų neskutame ir padarome išklotinę.
2.
Vandenyje ištirpiname druską. Pamerkiame žuvį ir palaikome per naktį. Ištraukiame iš sūrymo, nusausiname.
3.
Įtriname žuvį prieskoniais, pipirais ir smulkintu česnaku.
4.
Dedame žuvį ant grotelių. Rūkiname šlapia malka. Mums visos trys žuvys išsirūkino maždaug per 1 val.