Ruginių miltų keksiukai Pain d'épices

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Ruginių miltų keksiukai Pain d'épices
Ruginių miltų keksiukai Pain d'épices
Ruginių miltų keksiukai Pain d'épices
Autorius apie receptą: Ilgai stovėjo ruginiai miltai spintelėje, kol nepradėjo artėti galiojimo terminas. Dabar skubėsiu išnaudoti. Iškepiau fantastiškai skanius aromatingus keksiukus.
Jus
Ilgai stovėjo ruginiai miltai spintelėje, kol nepradėjo artėti galiojimo terminas. Dabar skubėsiu išnaudoti. Iškepiau fantastiškai skanius aromatingus keksiukus.
Jus galite kepti keksiukus arba vieną keksą. Tik keksą reikėtu kepti kiek ilgiau. Aš iškepiau 6 keksiukus.
(...daugiau) Oksana, Gyvensenos akademija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 vienetai kiaušinių
90 gramų ruginių miltų (pilno grudo)
90 gramų kvietinių miltų
100 gramų medaus
100 gramų džiovintų spanguolių
90 gramų sviesto (tirpinto)
90 gramų grietinėlės, liesos (arba pieno)
70 gramų apelsinų sulčių
35 gramai migdolų miltų
1 vienetas apelsino žievelės (tarkuotos)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis malto cinamono
0.5 šaukštelio sodos
0.5 šaukštelio malto kardamono
0.5 šaukštelio malto imbiero
1 vienetas anyžiaus žvaigždutės
Papildomai:
50 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Džiovintas spanguoles užpilame karštu vandeniu.
2.
Grietinėlę pilame į nedidelį puodą, dedame anyžiaus žvaigždutę. Šiek tiek pakaitiname. Anyžiaus žvaigždutę išimame.
3.
Į kitą puodą dedame medų, pilame apelsinų sultys ir, maišant, kaitiname, kol medus ištirps. Perpilame į dubenį. Šiek tiek atvėsiname.
4.
Kitame dubenyje sumaišome visus miltus, maltus prieskonius, kepimo miltelius, sodą.
5.
Į dubenį su medumi įmušame kiaušinius, pilame sviestą ir gerai išmaišome. Supilame grietinėlę. Įmaišome miltų mišinį ir užmaišome tešlą. Įmaišome džiovintas spanguoles, apelsino žievelę.
6.
Sviestą supjaustome mažais gabalėliais.
7.
Tešlą dedame į sviestu pateptas formeles. Į viduriuką dedame supjaustytą sviestą.
8.
Keksiukus kepame iki 165 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes. Jei kepsite didelį keksą, tuomet 35-40 minučių.
9.
Papuošimui naudojau kreminį sūrį ir uogas.
Patarimai:
Džiovintas spanguoles galite keisti kitais vaisiais arba riešutais. Tik riešutus taip pat reikia pamirkyti, kad neištrauktų skysčių iš kekso ir jis nebūtų sausas.
Medų galite keisti sirupu - kokosų, klevų, agavų.
Oksana
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital