Šventinis riešutų pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Šventinis riešutų pyragas
Šventinis riešutų pyragas
Šventinis riešutų pyragas
Autorius apie receptą: Trapus pagrindas, užlietas karamele ir riešutais taps bet kokių švenčių pažiba. Skanu vienas, su ledais ar plakta grietinėle. Trapus pagrindas, užlietas karamele ir riešutais taps bet kokių švenčių pažiba. Skanu vienas, su ledais ar plakta grietinėle. Natalija, Stebuklinga mėta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Pagrindui:
200 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
110 gramų sviesto
3.5 šaukšto vandens (ledinio)
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis prieskonių meduoliams (cinamono, kardamono, muskatų, gvazdikėlių mišinio)
Įdarui:
250 gramų riešutų
250 gramų cukraus
160 mililitrų grietinėlė, 36% riebumo
60 mililitrų vandens
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas medaus (nebūtina)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Gaminame tešlą: sumaišome miltus, cukrų, prieskonius, druską. Įdedame smulkiai supjaustytą šaltą sviestą. Maišome kapodami valgomuoju peiliu, kol sviestas tampa žirniuko dydžio (galima naudoti virtuvinį kombainą ar trintuvą).
2.
Apšlakstome 3 v. š. ledinio vandens. Naudojame šakutę įmaišyti į tešlą arba toliau naudojame virtuvinį kombainą. Jeigu reikia dedame dar šiek tiek vandens, kol tešla sukimba. Suformuojame apskritimą, suplojame į „diską“ ir dedame į šaldytuvą valandai, aptraukę maistine plėvele.
3.
Apibarstę paviršių miltais iškočiojame tešlą į 24 cm skersmens apskritimą. Dedame į tartai skirtą formą (24 cm skersmens) nuimamu dugnu. Subadome šakute. Dedame pusvalandžiui į šaldiklį.
4.
Kepame 20 min. 190 °C temperatūros orkaitėje, kol paviršius šiek tiek apskrunda. Paliekame atvėsti.
5.
Gaminame riešutų įdarą. Prikaistuvyje užverdame vandenį su cukrumi. Leidžiame ištirpti. Padidiname temperatūrą iki didesnės nei vidutinė, kol įgauna gintarinę spalvą. Nemaišome. Šiek tiek retkarčiais pasukame prikaistuvį ratu. Užtruksite apie 10 min. Lėtai pilame grietinėlę. Atsargiai, nes labai burbuliuos. Maišome, kol karamelė taps vientisa, tada dedame sviestą, medų, druską, riešutus ir išmaišome.
6.
Supilame ant pagrindo ir pašauname 15 min. į 200 °C orkaitę. Skanaujame visiškai atvėsusį.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
laima
2022-12-05 22:21
pataisykite riešutu idara
karamele paruosiat,bet nerasot kada deti riesutus?ar juos pakepinti atskirai ir sumaisyti su karamele
nežinanciam labai klaidu ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2022-12-07 13:27
Dėkojame už pastebėjimą, riešutus įrašėme :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital