Pyragas su rabarbarais ir beze viršumi

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Pyragas su rabarbarais ir beze viršumi
Pyragas su rabarbarais ir beze viršumi
Pyragas su rabarbarais ir beze viršumi
Autorius apie receptą: Šis derinys puikus ir tuo, kad galima sunaudoti pernykščio derliaus uogienes, tuo, kad skoniai ir tekstūros puikiai dera, o rabarbarų rūgštelė tiesiog tobulai papildo pyrago Šis derinys puikus ir tuo, kad galima sunaudoti pernykščio derliaus uogienes, tuo, kad skoniai ir tekstūros puikiai dera, o rabarbarų rūgštelė tiesiog tobulai papildo pyrago skonį. Beje, pyragą laikau šaldytuve, nes jis skaniausias ir lengviausiai pjaustomas būtent šaltas. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
4 vienetai kiaušinių trynių
200 gramų sviesto (šalto)
200 gramų kvietinių miltų
50 gramų cukraus
5 gramai vanilinio cukraus
Įdarui:
500 gramų rabarbarų (apytikriai)
300 mililitrų uogienės (tirštos ar džemo, juodųjų, raudonųjų serbentų, aviečių, apelsinų ar kitos)
Viršui:
4 vienetai kiaušinių baltymų
200 gramų cukraus
1 šaukštelis citrinų sulčių
1 šaukštelis obuolių acto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pirmajam sluoksniui paruošti tešlą – virtuvinio kombaino maišyklėje sumaišyti miltus su smulkiai pjaustytu šaltu sviestu, cukrumi ir tryniais. Galima minkyti ir rankomis.
2.
Tešla turi būti elastinga, priminti plastiliną. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti tešlą ir pirštais tolygiai paskirstyti. Forma tinka tiek apvali, tiek kvadratinė, gali būti ir atsegamais kraštais.
3.
Formą dėti į orkaitės vidurį, jungti 180 C laipsnių temperatūros kaitrą režimu viršus – apačia ir kepti apie 20 minučių.
4.
Tuo metu nulupti rabarbarų kotus ir supjaustyti juos stambiais griežinėliais, sudėti į dubenį, sukrėsti uogienę ir sumaišyti. Jei naudoju džemą, jį šakute išsuku, jei tekstūra atrodo kiek per tiršta, pilu šaukštą šilto vandens ir vėl suku, kol vanduo pilnai įsimaišo. Atidėti.
5.
Į plakiklio indą berti cukrų ir kiaušinių baltymus, plakti apie 8 minutes iki purios masės. Tuomet supilti citrinos sultis ir actą ir plakti dar apie 2 minutes. Masė turi būti standi.
6.
Kepimo formą ištraukti iš orkaitės, o orkaitės kaitrą sumažinti iki 150 C laipsnių temperatūros, pyrago pagrindui leisti šiek kiek atvėsti.
7.
Formuoti sluoksnius – ant pagrindo tolygiai paskirstyti rabarbarų ir uogienės mišinį, o ant jo sukrėsti ir tolygiai paskirstyti purią baltymų masę.
8.
Pyragą dėti į orkaitę, kepti apie 20 minučių, tuomet kaitrą sumažinti iki 50 C laipsnių ir kepti dar 15 minučių.
9.
Iškepusį pyragą atvėsinti ir dėti į šaldytuvą bent 4 valandoms.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Laura
2023-06-09 11:07
Kepiau, pavyko laaabai skanus. Nuostabiai derėjo rabarbarai su uogiene (naudojau serbentų), o viršus toks traškus su minkštu vidumi, lyg morengo ir zefyro derinys, tobula. :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital