Pyragas su labai daug obuolių

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Pyragas su labai daug obuolių
Pyragas su labai daug obuolių
Pyragas su labai daug obuolių
Pyragas su labai daug obuolių
Pyragas su labai daug obuolių
Autorius apie receptą: Dar prieš aprašant receptą, aprašau ir pyrago išėmimo būtiną ritualą - jei turit formą, išimamu dugnu, jums pasisekė, palaukiat, kol pravėsta tiek, kad pirštų Dar prieš aprašant receptą, aprašau ir pyrago išėmimo būtiną ritualą - jei turit formą, išimamu dugnu, jums pasisekė, palaukiat, kol pravėsta tiek, kad pirštų nenudegtumėt ir išimat. O jei, kaip ir aš, tokios neturit, tai ant viršaus dedat tokio pat skersmens lėkštę, staigiu judesiu apverčiat, nuimat formą, ir pakartojat dar kartą. Vualia, karštas pyragas lėkštėje. (...daugiau) Mėgėja kepėja
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
280 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių (kambario temepratūros)
150 gramų sviesto (kambario temperatūros)
50 gramų cukraus pudros
1 vienetas apelsinų
4 gramai kepimo miltelių
Įdarui:
700 gramų obuolių (nuluptų ir supjaustytų)
120 gramų cukraus
90 gramų apelsinų sulčių
35 gramai kukurūzų krakmolo
20 gramų sviesto
15 gramų cinamono
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Tešlai į dubenį dėti sviestą ir išplakti iki purumo, suberti cukraus pudrą ir dar paplakti, įmušti po vieną kiaušinį ir vis išplakti.
2.
Į dubenį su sviestu ir kiaušiniais įsijoti miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišyti. Įtarkuoti apelsino žievelės, permaišyti. Paruoštą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą valandai.
3.
Stalą pabarstyti miltais, dėti tešlą ir iškočioti 3 - 4 mm storio lakštą.
4.
Į kepimo formą tiesti paruoštą tešlą, atsargiai padengti formos dugną ir šonus, likučius nupjauti ir vėl suminkyti į kamuoliuką.
5.
Įdarui į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, suberti obuolius, cukrų ir troškinti apie 5 - 7 minutes iki kol šiek tiek suminkštės, tuomet suberti cinamoną ir dar kartą permaišyti.
6.
Į dubenėlį supilti apelsinų sultis, krakmolą ir ištirpinti, tuomet supilti į keptuvę su obuoliais. Sumažinti kaitrą ir vis maišyti iki kol masė sutirštės. Paruoštus obuolius atvėsinti iki kambario temperatūros.
7.
Ant paruošto pyrago pagrindą sudėti paruoštus obuolius, išlyginti per visą plotį.
8.
Likusią tešlą iškočioti ir uždengti obuolių sluoksnį. Per vidurį įpjauti.
9.
Į dubenį įmušti kiaušinį, išplakti, plakiniu aptepti pyrago viršų.
10.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 40 minučių. Labai tinka valgyti su ledais ar plakta grietinėle.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital