Pyragas su obuoliais ir aguonomis - be kvietinių miltų

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Pyragas su obuoliais ir aguonomis - be kvietinių miltų
Autorius apie receptą: Naudojau 30x20 kepimo formą. Pyragas iškepa labai skanus ir aromatingas. Naudojau 30x20 kepimo formą. Pyragas iškepa labai skanus ir aromatingas. Skanaus maisto pasaulis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
6 vienetai kiaušinių
400 gramų obuolių (žalių, tarkuotų)
250 gramų aguonų
220 gramų cukraus pudros
200 mililitrų pieno (karšto)
120 gramų sviesto (minkšto, + papildomai šiek tiek aptepimui)
6 šaukštai manų kruopų (apytikriai)
3 šaukšteliai kepimo miltelių
2 lašai migdolų esencijos (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Aguonas užpilti karštu pienu ir palikti brinkti 30 minučių. Aguonoms išbrinkus, pieno perteklių (jei toks bus) nukošti.
2.
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių į skirtingus dubenis.
3.
Į dubenį dėti minkštą sviestą, dėti kiaušinių trynius, berti cukraus pudrą ir gerai išmaišyti iki vientisos masės.
4.
Įkaitinti orkaitę iki 170 C C laipsnių temperatūros, kaitinimo funkcija viršus+apačia.
5.
Nulupti ir burokine tarka sutarkuoti žalius obuolius, palaikyti keletą minučių ir nuspausti susidariusias sultis.
6.
Į sviesto masę berti manų kruopas, dėti tarkuotus obuolius, išbrinkusias aguonas, pilti migdolų esencijos, gerai išmaišyti.
7.
Kiaušinių baltymus išplakti iki labai standžių putų. Išplaktus baltymus dėti į paruoštą tešlą ir labai atsargiai išmaišyti, labai svarbu, kad masė nesukristų.
8.
Kepimo formą (naudojau 30x20 cm) iškloti kepimo popieriumi ir negausiai patepti minkštu sviestu. Paruoštą masę sukrėsti į kepimo formą.
9.
Kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 valandą.
10.
Likus 10-15 minučių temperatūrą padidinti iki 180 laipsnių, kol gražiai paruduos.
11.
Iškepus leisti visiškai atvėsti kepimo formoje, tuomet dėti į šaldytuvą kelioms valandoms arba per naktį. Prieš patiekiant labai tinka pabarstyti su cukraus pudra.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital