Purūs obuoliniai blyneliai orkaitėje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Blyneliai su obuoliais orkaitėje
Blyneliai su obuoliais orkaitėje
Blyneliai su obuoliais orkaitėje
Blyneliai su obuoliais orkaitėje
Blyneliai su obuoliais orkaitėje
Autorius apie receptą: Blynai įdomūs tuo, kad savo išvaizda nepanašūs į įprastus, mat kepami keksiukų formoje. Skonis labai įdomus, bet tikrai skanu, net ir panašu į pyragaičius, o ne į blynus. Ir Blynai įdomūs tuo, kad savo išvaizda nepanašūs į įprastus, mat kepami keksiukų formoje. Skonis labai įdomus, bet tikrai skanu, net ir panašu į pyragaičius, o ne į blynus. Ir tikrai neužima begalės laiko, o netgi sakyčiau mažiau terlionės negu su įprastais blynais, kadangi vienu metu jų iškepama nemažai (jei turima forma ne iš mažiausių). (...daugiau) Reda, Miss Dish
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
260 gramų miltų
1 stiklinė pieno
2 vienetai kiaušinių
50 gramų sviesto
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
šiek tiek aliejaus (formai patepti)
Įdarui:
2 vienetai obuolių (mažų, tarkuotų)
2 šaukšteliai cinamono
2 šaukšteliai cukraus
1 šaukštelis miltų
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 180-200 C temperatūros kartu su keksiukų forma.
2.
Išlydyti sviestą ir atvėsinti.
3.
Dubenyje suberti miltus, kepimo miltelius, druską ir išmaišyti. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išsukti su cukrumi, supilti atvėsusį sviestą ir pieną, išmaišyti. Visą skystą mišinį supilti į miltų mišinį ir gerai išmaišyti. Baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į blynų masę.
4.
Įdarui visus ingredientus sumaišyti.
5.
Įkaitintos keksiukų formos kiekvieną duobutę gerai ištepti sviestu ar aliejumi (patariu tai padaryti su konditeriniu šepetėliu, nes kitaip galima nusideginti) ir pilti į kiekvieną šulinėlį maždaug po 1 v.š. (1/3 šulinėlio) blynų tešlos, tada dėti ~1 a.š. įdaro ir ant viršaus vėl ~0,5 v.š. tešlos.
6.
Šauti į orkaitę ir kepti ~10-12 min. (Išėmus aš dar kiekvieną pyragaitį apverčiau ir dar pakepiau ~5 min., bet to daryti tikrai nėra būtina, nes jie būna jau iškepę).
7.
Ištraukus iš orkaitės atsargiai išimti kiekvieną blyną (man šiek tiek prilipo, tai aš išėmiau dviejų šaukštų pagalba, bet patarčiau jeigu ir jums prilips, išiminėti pvz. medinių lazdelių (dantų krapštukų) pagalba, nes metalas gali subraižyti formeles).
8.
Formą sausai pravalyti ir vėl ištepus riebalais suformuoti blynus, kepti toliau, kol pasibaigs blynų tešla (mano keksiukų forma tik 6 skylių, todėl iš tokio kiekio man teko kepti pora kartų, bet jei jūsų keksiukų forma 12 skylių, kepti teks tik 1 kartą :).
9.
Iškepusius blynelius apibarstyti cukraus pudra.
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]igital.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital