Purios spurgytės su grietine

AUTORIUS:
Ugnė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Purios spurgytės su grietine
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Purios, putlios, skanutėlės varškės spurgos, kurių tešla patobulinta grietine. Spurgos iškepa minkštos ir labai skanios. Atvėsusias tinka barstyti cukraus pudra, bet jos Purios, putlios, skanutėlės varškės spurgos, kurių tešla patobulinta grietine. Spurgos iškepa minkštos ir labai skanios. Atvėsusias tinka barstyti cukraus pudra, bet jos tokios skanios, kad vargu, ar spės atvėsti. (...daugiau) Ugnė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250 gramų varškės 9% (drėgnos)
2 vienetai kiaušinių
50 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
30 gramų grietinės, 30% riebumo
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
3/4 šaukštelio kepimo miltelių
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę išmaišyti su grietine iki vientisumo. Galima sutrinti elektriniu trintuvu.
2.
Kiaušinius atskirai lengvai išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kad susijungtų tryniai ir baltymais. Sudėti į varškę ir išmaišyti.
3.
Įsijoti miltus ir kepimo miltelius. Varškės masę išmaišyti iki vientisumo. Tešla turi būti gana drėgna ir lipni.
4.
Storadugniame puode įkaitinti aliejaus (jo reikės apie 0.5 - 1 litro, priklausomai nuo puodo).
5.
Delnus pamiltuoti, gnybti gabalėlį tešlos ir dėti į aliejų (atsargiai, nenudekite!). Kai spurgelė apkeps, ją išimkite.
6.
Kad spurgos iškeptų tinkamai, patarčiau pirmiausia įmesti vieną spurgelę ir pagal jos iškepimą žiūrėti, ar tinkamai kepa, pagal tai reguliuoti aliejaus temperatūrą. Jei kepa ir skrunda per greitai, o vidus nespėja iškepti - mažinkite kaitrą. Jei kepa labai ilgai ir spurga "prigeria" riebalų - didinkite kaitrą.
7.
Iškepusias spurgas dėkite ant popierinių rankšluostėlių, pabarstykite cukraus pudra.
AUTORIUS: Ugnė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
nijole
2020-04-05 02:07
Syki pabandziau bet nedejau grietines Dabar bandysiu su grietine Kda neprisigertu riebalu kai kurios seimininkes i tesla ipila sauksta spirito ,bet man kaimyne pasake gerai ir zalia bulve Nusilupau susipjausciau skiltelem ir i riebalus po skiltele kai viena isverda ,imetu kita Neprisitrauke ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital