Puošni užkandėlė su rūkyta žuvimi

AUTORIUS:
Aurimėlio virtuvė,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Puošni užkandėlė su rūkyta žuvimi
Autorius apie receptą: Velykos visai ne už kalnų, tad siūlau pasigaminti savo šventiniam stalui puikią rūkytos žuvies užkandėlė. Beje, rūkytą žuvį galite rinktis įvairią (skumbrę, jūros Velykos visai ne už kalnų, tad siūlau pasigaminti savo šventiniam stalui puikią rūkytos žuvies užkandėlė. Beje, rūkytą žuvį galite rinktis įvairią (skumbrę, jūros lydeką, upėtakį ir panašiai), o į žuvies masę galima įkapoti česnako, aitriosios paprikos, kaparėlių. (...daugiau) Aurimėlio virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
200 gramų rūkytos žuvies (naudojau jūrinį ešerį, tinka skumbrė, upėtakis ir kita)
200 gramų kreminio sūrio
1 pundelis krapų (šviežių)
pagal poreikį juodos duonos (naudojau su sėklomis)
pagal poreikį užtepėlė (mėgstamos, naudojau lengvai aštrią paprikų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Papuošimui:
pagal skonį sezamo sėklų
pagal skonį žemės riešutų (smulkintų)
pagal skonį žalumynų
pagal skonį uogų (mėgstamų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Rūkytą žuvį labai gerai apžiūrėti ir išrinkti atšakas, dėti į dubenį ir gerai sutrinti šakute.
2.
Į dubenį su žuvimi dėti kreminį sūrį, smulkiai sukapotus krapus, berti druską, pipirus, viską gerai išmaišyti. Paruoštą masę bent porai valandų dėti į šaldytuvą.
3.
Drėgnomis rankomis formuoti rutuliukus (kiekvieno svoris apie 20 gramų).
4.
Vienus rutuliukus apvolioti sezamo sėklose, kitus smulkintuose žemės riešutuose.
5.
Iš duonos išspausti apskritimus, ant jų dėti truputį mėgiamos užtepėlės, ant jos paruoštus rutuliukus, papuošti uogomis ir žalumynais.
Patarimai:
Papildomai į paruoštą masę įspausti česnako, berti aitriosios paprikos miltelių, smulkintų kaparėlių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital