Puode užvirinti 1/2 l vandens. Porus supjaustyti atitinkamo dydžio gabaliukais (kad tilptų į kepimo formą), sudėti į verdantį vandenį ir pavirti 2 minutes. Porų gabaliukus išgriebti iš vandens, perpjauti išilgai pusiau ir nuplauti. Nuovirą perkošti.
Bandelę išmirkyti šaltame vandenyje. Daržoves nulupti, sutarkuoti arba smulkiai supjaustyti ir patroškinti su 40 g sviesto. Nukelti nuo viryklės ir sumaišyti su nuspausta bandele ir faršu. Apibarstyti petražolėmis, įmušti kiaušinį, pagardinti druska ir pipirais, gerai išminkyti ir įdaryti porų puseles.
Įdarytus porus sudėti į sviestu išteptą kepimo formą, užpilti vynu ir 1/8 l porų nuoviro. Kepti 20 minučių.
Keptuvėje įkaitinti 30 g sviesto, pakepinti multus, supilti pieną, sultinį ir išvirti padažą. Porus užpilti padažu, apibarstyti sūriu, sviesto drožlėmis ir apkepti įkaitintoje orkaitėje.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)