Pomidorais ir feta įdaryti kalmarai kiprietiškai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Įdaryti kalmarai
Įdaryti kalmarai
Įdaryti kalmarai
Įdaryti kalmarai
Įdaryti kalmarai
Autorius apie receptą: Labai dažnai grįžus iš atostogų kurį laiką bandau atkartoti ragautus patiekalus, šis būtent taip ir atsirado - iš labai jaukaus restoranėlio Kipre. Pirma vakarienė ten buvo Labai dažnai grįžus iš atostogų kurį laiką bandau atkartoti ragautus patiekalus, šis būtent taip ir atsirado - iš labai jaukaus restoranėlio Kipre. Pirma vakarienė ten buvo tokia nepakartojamai puiki, kad ėjome dar! Jau per praeitą vizitą buvau nusižiurėjus feta įdarytą kalmarą. Oooo koks jis buvo skanus. Grįžus vis ilgesingai pagalvodavau ir pamiršdavau, bet šiandien keliavau pro vietinę žuvies parduotuvę ir kažkaip toptelėjo mintis, kad reikia pagaliau tų kalmarų nusipirkti. Tiesiog parduotuvėja juos ir išvalo, tad tikrai mažai vargo belieka namuose. Patiekalas atrodo puikiai, o pagaminti jį nėra taip sunku kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgnio. Svarbiausia neperkepti kalmaro, kadangi jis taps guminis. (...daugiau) Greta, Wild Spoons
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai kalmarų (išvalytų, čiuptuvėlius nupjauti)
200 gramų fetos sūrio
1 vienetas pomidorų
50 gramų juodųjų alyvuogių
0.5 vieneto citrinų
1 skiltelė česnako
3 lapai mėtų
3 lapai baziliko
šiek tiek rozmarino
Garnyrui:
400 gramų konservuotų lęšių
1 vienetas morkų
1 vienetas pomidorų
0.5 vieneto svogūnų
0.5 vieneto aitriosios paprikos
0.5 vieneto citrinų
2 skiltelės česnako
5 lapai baziliko
1 žiupsnelis rozmarino
1 žiupsnelis cukraus
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kalmarų įdarui sumaišyti smulkiai pjaustytą pomidorą, trupintą fetos sūrį, smulkintas alyvuoges bei smulkintus mėtų bei baziliko lapelius. Viską pasūdyti bei papipirinti. Užpilti truputėliu alyvuogių aliejaus bei išspaustomis citrinų sultimis. Kalmarų vidų įdaryti pasiruoštų įdarų ir galą užsmeigti dantų krapštuku.
2.
Garnyrui svogūnus pakepinti keptuvėje ant nedidelės ugnies su šlakeliu aliejaus kol suminkštės, sudėti morką, smulkintą česnaką, bei rozmariną. Viską kepinti apie 5 minutes. Tuomet sudėti smulkintą pomidorą, čilį bei lešius, įberti žiupsnelį cukraus. Pasūdyti, berti pipirų. Viską kepti dar 8-10 minutes. Iškepus įmaišyti smulkintus baziliko lapelius, užspausti citrinos.
3.
Kol lešiai kepa, įkaitinti keptuvę su keliais šaukštais aliejaus, kartu įmesti į kelias dalis padalintą česnaką bei truputį rozmarino. Kai aliejus gerai įkaista dėti įdarytus kalmarus, bei jų čiuptuvėlius. Čiuptuvėlius kepti po 2 minutes iš abiejų pusių, išgriebti iš keptuvės ir apibarstyti druska bei pipirais. Kalmarus kepti po 3 minutes iš visų keturių pusių (jei kalmarai labai dideli, juos pakepti po 2 minutes iš dviejų pusių ir šauti 6-8 minutėms į gerai įkaitintą orkaitę). Iškepusius apibarstyti druska bei pipirais. Padalinus į lėkštes viską apšlakstyti citrinų sultimis bei alyvuogių aliejumi.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital