Plovas Kazane (Sulietuvintas)

AUTORIUS:
Tomas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Plovas Kazane (Sulietuvintas)
Plovas Kazane (Sulietuvintas)
Plovas Kazane (Sulietuvintas)
Plovas Kazane (Sulietuvintas)
Plovas Kazane (Sulietuvintas)
Autorius apie receptą: Taip, sulietuvintas. Aš tikrai žinau, kaip gaminamas plovas - avieną, avienos lajus, kuminas… Bet…Čia receptas tokio, kurį valgo visa šeima - vaikai. Taip, sulietuvintas. Aš tikrai žinau, kaip gaminamas plovas - avieną, avienos lajus, kuminas… Bet…Čia receptas tokio, kurį valgo visa šeima - vaikai. Tomas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1.5 kilogramo kiaulienos mentės (apytikriai)
500 gramų ryžių (plykitų)
500 gramų morkų
500 gramų svogūnų
175 gramai taukų (arba aliejaus, apytikriai)
1 galva česnako
4 lapeliai lauro lapų
2 šaukšteliai džiovintų petražolių
1.5 šaukštelio kmynų
1.5 šaukštelio rupios druskos (apytikriai, pagal skonį)
1 vienetas aitriųjų pipirų
1 šaukštelis dižono garstyčių (kupino)
1 šaukštelis paprikos miltelių
1 šaukštelis rudojo cukraus
1 šaukštelis grūstų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio kvapiųjų pipirų
0.5 šaukštelio maltos kalendros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą nuplauname, nupjaustome, tai kas nepatinka (gal koks kauliukas likęs, gal sausgyslės ir pan.). Mėsą supjaustoma nemažais, maždaug 4-5 cm gabaliukais. Dedame mėsą į indą, sudedame garstyčias, suberiame druską, cukrų, juodus ir kvapnius pipirus, paprikos miltelius. Mėsa gerai išmasažuojame, uždengiame ir dedame į šaldytuvą nakčiai arba bent 4 valandoms.
2.
Ryžius labai gerai perplauname, t.y. plauname tol, kol nuo ryžių bėga skaidrus vanduo. Tada užmerkiame šaltame vandenyje 3-4 valandoms. Paliekame kambario temperatūroje.
3.
Svogūnus pjaustau stambiais pusžiedžiais, svarbu nesmulkinti, nes gali sudegti. Stambiai pjaustyti svogūnai pavirs į padažą, kuris įsiskverbs į mėsą ir ryžius. Morkas pjaustome maždaug 3 cm ilgio 1 cm storio juostelėms. Galima ir stambiau. Jokiu būdu netarkuojame.
4.
Aš naudoju 8 l kazaną. Gerai įkaitintame kazaną, dedame taukus, leidžiame taukams ištirpti ir gerai įkaisti. Dedame mėsą, atsargiai taškysis. Mėsą apskrudiname, ir išimame.
5.
Gerai įkaitintame kazaną, dedame taukus, leidžiame taukams ištirpti ir gerai įkaisti. Dedam mėsą - atsargiai taškysis. Mėsą apskrudiname, ir išimame.
6.
Į kazaną dedame morkas ir svogūnus, kepame, kol morkos šiek tiek apskrus ir paviršius paminkštės, pradedame mažinti kaitrą ir grąžiname mėsa atgal į kazaną, sudedame petražoles ir kmynus, išmaišome ir į vidurį dedam visą čili pipirą (aš nupjaunu viršūnėlę), česnako galvą (česnako neskaidome, tik nulupame viršutinį baltą lukštą ir nupjauname apačią-šaknį), užpilame viską verdančiu arba nesenai virusiu vandeniu tiek, kad tik apsemtų mėsą (tikrai galima ir šaltą vandenį pilti tik reiks palaukti, kol užvirs, prieš paliekant viską pasitroškinti). Taigi, troškiname 1,5 valandos, aš darau Kamado grilyje tai temperatūrą laikau 160 C laipsniu, verdant ant laužo reiktų stebėti, kad viskas šiek tiek kunkuliuotų. Praėjus 45 min pradarau pamaišyti, jeigu trūksta įpilu dar vandens, daugiau atidarinėti nereikia. Praėjus 1,5 val išimame česnako žievelę (pirštais ar žnyplėmis paėmus už viršūnėlės - skiltelės pačios išsimaus, jas palikite plove) viską gerai išmaišome.
7.
Nuo ryžių nupilame vandenį ir sudedame tolygiai ant mėsos, įsmeigiame lauro lapus ir atsargiai užpilame vandeniu, vandens turėtų būti maždaug per du pirštus virš ryžių, uždengiame ir troškiname 20 min. Tada nuimame nuo ugnies, padarome 6-8 skyles mentelės kotu ir uždengiame lėkšte, paliekame dar 10 min. O tada jau ragaujame. Išmaišyti plovą reikia tik prieš jį patiekiant.
AUTORIUS: Tomas
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Silvija
2023-09-26 09:04
Labai skanus plovas, ačiū už puikų receptą ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital