1.
Mėsą nuplauname, nupjaustome, tai kas nepatinka (gal koks kauliukas likęs, gal sausgyslės ir pan.). Mėsą supjaustoma nemažais, maždaug 4-5 cm gabaliukais. Dedame mėsą į indą, sudedame garstyčias, suberiame druską, cukrų, juodus ir kvapnius pipirus, paprikos miltelius. Mėsa gerai išmasažuojame, uždengiame ir dedame į šaldytuvą nakčiai arba bent 4 valandoms.
2.
Ryžius labai gerai perplauname, t.y. plauname tol, kol nuo ryžių bėga skaidrus vanduo. Tada užmerkiame šaltame vandenyje 3-4 valandoms. Paliekame kambario temperatūroje.
3.
Svogūnus pjaustau stambiais pusžiedžiais, svarbu nesmulkinti, nes gali sudegti. Stambiai pjaustyti svogūnai pavirs į padažą, kuris įsiskverbs į mėsą ir ryžius. Morkas pjaustome maždaug 3 cm ilgio 1 cm storio juostelėms. Galima ir stambiau. Jokiu būdu netarkuojame.
4.
Aš naudoju 8 l kazaną. Gerai įkaitintame kazaną, dedame taukus, leidžiame taukams ištirpti ir gerai įkaisti. Dedame mėsą, atsargiai taškysis. Mėsą apskrudiname, ir išimame.
5.
Gerai įkaitintame kazaną, dedame taukus, leidžiame taukams ištirpti ir gerai įkaisti. Dedam mėsą - atsargiai taškysis. Mėsą apskrudiname, ir išimame.
6.
Į kazaną dedame morkas ir svogūnus, kepame, kol morkos šiek tiek apskrus ir paviršius paminkštės, pradedame mažinti kaitrą ir grąžiname mėsa atgal į kazaną, sudedame petražoles ir kmynus, išmaišome ir į vidurį dedam visą čili pipirą (aš nupjaunu viršūnėlę), česnako galvą (česnako neskaidome, tik nulupame viršutinį baltą lukštą ir nupjauname apačią-šaknį), užpilame viską verdančiu arba nesenai virusiu vandeniu tiek, kad tik apsemtų mėsą (tikrai galima ir šaltą vandenį pilti tik reiks palaukti, kol užvirs, prieš paliekant viską pasitroškinti). Taigi, troškiname 1,5 valandos, aš darau Kamado grilyje tai temperatūrą laikau 160 C laipsniu, verdant ant laužo reiktų stebėti, kad viskas šiek tiek kunkuliuotų. Praėjus 45 min pradarau pamaišyti, jeigu trūksta įpilu dar vandens, daugiau atidarinėti nereikia. Praėjus 1,5 val išimame česnako žievelę (pirštais ar žnyplėmis paėmus už viršūnėlės - skiltelės pačios išsimaus, jas palikite plove) viską gerai išmaišome.
7.
Nuo ryžių nupilame vandenį ir sudedame tolygiai ant mėsos, įsmeigiame lauro lapus ir atsargiai užpilame vandeniu, vandens turėtų būti maždaug per du pirštus virš ryžių, uždengiame ir troškiname 20 min. Tada nuimame nuo ugnies, padarome 6-8 skyles mentelės kotu ir uždengiame lėkšte, paliekame dar 10 min. O tada jau ragaujame. Išmaišyti plovą reikia tik prieš jį patiekiant.