1.
Vandenį, supjaustytą sviestą, cukrų, druską pilame į puodą ir užviriname.
2.
Sumažiname ugnį iki vidutinės, nenuimdami nuo viryklės puodo suberiame miltus ir intensyviai maišome, kol masė atšoks nuo puodo sienelių ir sušoks į gumulą.
3.
Nukeliame puodą nuo viryklės, paliekame apie 4 minutes atvėsti. Tuomet po vieną mušame kiaušinius ir lėtai, bet gerai maišome.
4.
Dedame po valgomąjį šaukštą tešlos ant kepimo skardoje patiesto popieriaus.
5.
Labai gerai įkaitiname orkaitę iki 210° C, kepame eklerus apie 25 minutes, kol jie pradeda gražiai ruduoti ir susidaro plutelė.
Tuomet sumažiname ugnį iki 180° C ir kepame dar apie 10 minučių.
Išjungiame orkaitę ir neatidarę durelių paliekame eklerus atvėsti orkaitėje - apie 20-30 min.