Plėšomas aguoninis pyragas

AUTORIUS:
Olga, Nuo užkandžio iki deserto
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Plėšomas aguoninis pyragas
Plėšomas aguoninis pyragas
Plėšomas aguoninis pyragas
Plėšomas aguoninis pyragas
Plėšomas aguoninis pyragas
Autorius apie receptą: Pasirodžius už lango pirmam sniegui, jau taip ir "traukia" prie kepinių su aguonomis. Pasirodžius už lango pirmam sniegui, jau taip ir "traukia" prie kepinių su aguonomis. Olga, Nuo užkandžio iki deserto
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
250 gramų kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių
50 mililitrų pieno
40 gramų sviesto (tirpinto)
30 gramų cukraus
15 gramų šlapių mielių
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1/4 šaukštelio druskos
Įdarui:
425 gramai aguonų ir razinų masė kepiniams (apytikriai, 0,5 skardinės)
Pabarstymui:
50 gramų kvietinių miltų
30 gramų cukraus
30 gramų sviesto
1 šaukštas aguonų ir razinų masė kepiniams
Papildomai:
šiek tiek riebalų (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną pašildome iki šiltumo, kad užlašinus ant delno jaustųsi šilumą, bet nedegintų.
2.
Mieles sumaišome su cukrumi ir šiltu pienu, paliekame 10-15 min suputoti/suveikti.
3.
Tada raugą sujungiame su kitais ingredientais: druska, vaniliniu cukrumi, kvietiniais miltais, kiaušiniu, tryniu, tirpintu sviestu ir sumaišome tešlą. 10min minkome tešlą rankomis, o tada uždengiame ir paliekame šiltoje vietoje "užaugti" apie 1 val.
4.
Iš pakilusios tešlos iškočiojame kvadratą ar stačiakampį 0,5 cm storio ir gausiai aptepame įdaru, tada sulenkiame per pusę. Perlenktą tešlą supjaustome storesnėmis juostelėmis, maždaug kepimo formos pločio dydžio. Juosteles sudedame kaip armoniką/vėduoklę ir dedame stačiai į kepimo formą, apteptą trupučiu riebalų, vieną šalia kitos (naudojau keksų kepimo formą 9cx29cm). Uždengiame rankšluosčiu ir paliekame šiltai 20 min.
5.
Pabarstymui miltus, cukrų, sviestą ir aguonų masę sutriname pirštais. Pabarstome pyrago viršų.
6.
Kepame pyragą iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
AUTORIUS: Olga, Nuo užkandžio iki deserto
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital