Plėšoma česnakinė duona su sūriu ir žalumynais

AUTORIUS:
Sandra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Plėšoma česnakinė duona su sūriu
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai mėgstame šį užkandį pasigaminti tuomet, kai užsuka netikėti svečiai - pasiruošimas vos kelios minutės ir iškepa labai greitai. Jeigu norite dar įdomiau ir turite Labai mėgstame šį užkandį pasigaminti tuomet, kai užsuka netikėti svečiai - pasiruošimas vos kelios minutės ir iškepa labai greitai. Jeigu norite dar įdomiau ir turite šaldytuve, papildomai labai tinka dėti rūkytos šoninės ar kumpio, saulėje džiovintų pomidor, alyvuogių, jalapenų ar patepti pomidorų padažo. Labai svarbu pjaustant nesuploti duonos, kad ji išliktų puri, minkšta ir iškilusi, todėl tą reikėtų daryti labai aštriu peiliu ar specialiu peiliu duonai. Beje, šis užkandis skanus ne tik šiltas, bet ir atvėsęs, o jei norėsite vežtis į gamtą, duoną galima suvynioti į foliją ie pašildyti ant grotelių. (...daugiau) Sandra
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 vienetas šviesios duonos (arba batono, neraikyto)
200 gramų fermentinio sūrio
120 gramų sviesto
1 pundelis žalumynų (krapų, petražolių, kalendros ar kt.)
4 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Duoną atsargiai, nespaudžiant, įpjauti pailgomis juostelėmis. Pjauti ne iki pat dugno, bet daryti gana gilias įpjovas. Tam naudokite labai aštrų peilį ar specialų duonos peilį, brūžinant lyg pjūklu, nespausti peilio. Aš paprastai pirmiausia įpjaunu vidurį, tuomet pjaunu iki vieno krašto, o vėliau nuo kito krašto link vidurio - taip duona mažiau susipaudžia. Tuomet padaryti įpjovas statmenai pirmosioms, kaip matosi nuotraukoje.
2.
Sviestą ištirpinti ir išmaišyti su smulkintu česnaku ir žalumynais. Sviesto mišiniu atsargiai sulaistyti duonos įpjovas iš vidaus. Patogiausia į įpjovą dėti peilį ir juo šiek tiek praskleisti įpjovas, į jas atsargiai pilti sviesto mišinio.
3.
Sūrį sutarkuoti ir dėti į įpjovas. Duoną dėti ant didesnio folijos gabalo ir kraštus truputį pakelti, suformuojant "krepšelį", kad kepant ant skardos neišbėgų sviestas ir sūris.
4.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol sūris ištirps ir duona šiek tiek apskrus. Skanaus!
AUTORIUS: Sandra
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis