Pikantiški baklažanų suktinukai su varške

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Pikantiški baklažanų suktinukai su varške
Autorius apie receptą: Aš juos mėgstu ir valgau nuo vaikystes. Mano močiutė Moldavijoje juos dažnai gamindavo, man moldavų virtuvės patiekalai labai patinka. Deja, ne taip dažnai juos gaminu, nes Aš juos mėgstu ir valgau nuo vaikystes. Mano močiutė Moldavijoje juos dažnai gamindavo, man moldavų virtuvės patiekalai labai patinka. Deja, ne taip dažnai juos gaminu, nes valgau tik aš viena. Mano lietuviška - vokiška šeima nelabai juos mėgsta. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas baklažanų (didelio)
100 gramų brinzos sūris (arba fetos ar kito minkšto sūrio, apytikriai)
100 gramų varškės (birios, apytikriai)
1 saujelė graikinių riešutų (nedidelės)
1 pundelis baziliko (šviežių)
0.5 šaukšto alyvuogių aliejaus (apytikriai)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Apvoliojimui:
pagal poreikį kvietinių miltų (nebūtina)
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Baklažaną nuplauti, supjaustyti plonomis juostelėmis, pabarstyti druska ir palikti pusvalandžiui pastovėti.
2.
Riešutus paskrudinti (žr. patarimus), jei norisi, galima nutrinti odelę, susmulkinti. Susmulkinti baziliko lapelius.
3.
Į dubenį dėti sūrį, sutrinti šakute, sudėti varškę, įspausti česnako, įpilti aliejaus, pabarstyti druska, pipirais, sudėti suberti riešutus ir gerai viską išmaišyti. Tuomet įdėti baziliko lapelius ir išmaišyti dar kartą. Padėti į šaldytuvą.
4.
Baklažano juosteles nuplauti po tekančiu vandeniu, gerai nusausinti ir apvolioti miltuose. Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, dėti baklažanų juosteles ir apkepti po porą minučių iš abiejų pusių. Iškepus dėti ant popierinės servetėles, kad atvėstų ir susigertų nereikalingas aliejus.
5.
Tuomet ant baklažano dėti įdaro ir jį susukti į suktinuką.
Patarimai:
Riešutus galima apkepti sausoje keptuvėje kelias minutes iki kol riešutai parus arba paskleisti ant kepimo skardos ir pakepti įkaitintoje iki 130 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 5- 10 minučių porą kartų pamaišant.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital