Pikantiškas varškės apkepas su žalumynais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Pikantiškas varškės apkepas su žalumynais
Pikantiškas varškės apkepas su žalumynais
Pikantiškas varškės apkepas su žalumynais
Pikantiškas varškės apkepas su žalumynais
Pikantiškas varškės apkepas su žalumynais
Pikantiškas varškės apkepas su žalumynais
Pikantiškas varškės apkepas su žalumynais
Pikantiškas varškės apkepas su žalumynais
Pikantiškas varškės apkepas su žalumynais
Autorius apie receptą: Nesaldus varškės apkepas – visiškai kitoks, truputį netikėtas ir fantastiškai gardus! Į pasūdytą varškės masę įmaišykite tarkuoto kietojo sūrio, mocarelos ir Nesaldus varškės apkepas – visiškai kitoks, truputį netikėtas ir fantastiškai gardus! Į pasūdytą varškės masę įmaišykite tarkuoto kietojo sūrio, mocarelos ir dosniai pagardinkite žalumynais: špinatais, krapais, svogūnų laiškais. Dar pikantiškesnio skonio suteiks svieste iki minkštumo pakepinti svogūnai ir česnakai. Galutinis rezultatas – aromatingas, minkštas, labai skanus varškės apkepas, kuris puikiai tiks pietų ar vakarienės stalui. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
700 gramų varškės 9%
4 vienetai kiaušinių
125 gramai mocarela sūrio (tarkuoto)
125 gramai grietinės (riebios)
100 gramų špinatų
100 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
1 pundelis krapų
1 pundelis svogūnų laiškų
2 šaukštai sviesto
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite smulkintą svogūną ir česnako skilteles ir kepkite, kartais pamaišydami, kol suminkštės. Suberkite pasmulkintus špinatų lapelius ir kepkite dar minutę, kol suminkštės ir sukris. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį, kol atvės.
2.
Į didelį dubenį sudėkite varškę, tarkuotą kietąjį sūrį ir tarkuotą mocarelą, grietinę. Įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išsukite, kol visi produktai susimaišys.
3.
Į masę sudėkite atvėsusius keptus svogūnus, česnakus ir špinatus, smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus ir krapus. Dar kartą gerai išmaišykite.
4.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
5.
Paruoštą masę supilkite į kepimo indą (apie 22 cm skersmens). Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių, kol apkepas gražiai iškils, apskrus ir bus iškepęs.
6.
Dešimt minučių atvėsinkite kepimo inde (apkepas šiek tiek subliukš – nieko tokio), tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite. Valgykite vieną, su grietine ar su šviežių daržovių salotomis.
Patarimai:
Svogūnų ir česnakų galite nenaudoti, jei norite iškepti švelnesnio skonio apkepą.
Drąsiai improvizuokite – į apkepą galite įmaišyti apvirtų brokolių ar žiedinių kopūstų, smulkiai tarkuotų pakepintų morkų ar kitų mėgstamų daržovių.
Kietąjį sūrį galite keisti mėgstamu tarkuotu fermentiniu sūriu.
Apkepas bus skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs, tad puikiai tiks užkandžių ar pietų dėžutėms.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital