Autorius apie receptą:
Labai skanus pikantiško skonio krapų padažas, kuriam reikia tik kelių ingredientų. Šeimoje mes jį labai mėgstame su žuvyte, su bulvėmis, su salotomis ar tiesiog dedu kaip
Labai skanus pikantiško skonio krapų padažas, kuriam reikia tik kelių ingredientų. Šeimoje mes jį labai mėgstame su žuvyte, su bulvėmis, su salotomis ar tiesiog dedu kaip prieskonį virdama sriubą. Labai patogu, kad galiu jo pasiruošti vasarą, kai krapai pačiame skanume, o mėgaujamės po to visą žiemą tikru šviežių krapų skoniu. Iš recepte nurodytų kiekių pagaminsite vieną nedidelį apie 220 ml padažo stiklainiuką. (...daugiau)(...mažiau)
Dovilė
Redakcijos nuomonė:
Turbūt nėra geresnio būdo mintimis sugrįžti į vasaros prisiminumus, kaip šaltą žiemos dieną atsidaryti šio padažo indelį ir pajausti tą nostalgišką šviežių krapų
Turbūt nėra geresnio būdo mintimis sugrįžti į vasaros prisiminumus, kaip šaltą žiemos dieną atsidaryti šio padažo indelį ir pajausti tą nostalgišką šviežių krapų kvapą. Šis receptas puikus ir tuo, kad koreguodami prieskonius galite išgauti vis kitokių skonio atspalvių. Pavyzdžiui, jeigu mėgstate aštriai, česnako įdėkite truputį daugiau, o jeigu švelniau - sumažinkite arba net nedėkite visai. Taip pat labai tinka į šį padažiuką įtarkuoti citrinos žievelės ar drauge su krapais sutrinti šiek tiek čili pipiro. Jeigu mėgstate tirštesnį padažą, bet nenorite pilti labai daug aliejaus, drauge su žolelėmis sutrinkite saują saulėgrąžų arba moliūgų sėklų arba mėgiamų riešutų. Jeigu norisi dar įvairesnio skonio, dalį krapų tinka pakeisti petražolėmis, česnakų ar svogūnų laiškais, mėtomis, bazilikais, špinatais ar dar kitomis žolelėmis.
(...daugiau)(...mažiau)
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
200 mililitrų
aliejaus
(naudojau alyvuogių)
50 gramų
krapų
2 skiltelės
česnako
pagal skonį
druskos
šiek tiek
citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Į elektrinio trintuvo indą sudedu krapų lapelius (be kietų kotelių), česnaką, įpilu pusę kiekio aliejaus ir viską sutrinu iki vientisos konsistencijos. Tada įpilu dar aliejaus iki norimo tirštumo (galima jo pilti ir daugiau, ir mažiau negu recepte parašiau, kaip labiau patinka) ir išmaišau.
2.
Pagal skonį įdedu druskos ir įspaudžiu truputį citrinos sulčių, vėl išmaišau. Aš citrinos sulčių dedu apie vieną šaukštą, bet geriau pirma įspauskite mažiau, paragaukite ar patinka, jeigu trūksta, įdėkite dar.
3.
Jeigu ruošiuosi padažą vartoti dabar, supilu į užsukamą indelį ir laikau šaldytuve, jis ten puikiai laikosi bent dvi-tris savaites tai tikrai (gal ir ilgiau, bet greitai suvalgo, nepatikrinau:). O padažiukus, kuriuos ruošiu žiemai, supilstau į mažus stiklainiukus ir dedu į šaldiklį. Kai žiemą užsinorime, tiesiog iš vakaro perdedu indelį iš šaldiklio į šaldytuvą ir ryte jau turiu it šviežią padažiuką.
Ar čia nesuklysta?Tikrai 50gr.krapų,gal 500gr.?
ATSAKYTI
Teresė
2023-06-22 15:59
Aliejaus daug o krapų mažai.
ATSAKYTI
Zita
2023-06-20 20:06
Aliejaus tiek daug
ATSAKYTI
Indra
2021-06-17 16:04
Sveikos, ar esate bandziusios su svogūnų laiškais, tokį pagarda pasidaryti? Jei bandėte, kaip darėte ar pasiteisino. Ačiū
ATSAKYTI
Marytė
2021-06-20 15:25
Svogūnų laiškus ir krapus(nuplautus,nudžiovintus)sukarpau(lengviau nei su peiliu pjaustyt)sudedu į maišiukus su užtrauktuku ir į šaldymo kamerą..Lengva,mažai vietos užima,o žiemą kur reikia,ten patogu įdėt.įdėjus į šaldiklį,kai pradeda šalt maišiuką pamaigau,jie būna biresni
ATSAKYTI
Regina
2021-06-13 21:02
As laukiu kada bus agrastu.
Susmulkinu krapus,cesnakus,agrastus.Idedu druskos ismaisau ,sudedu i inda gerai suspaudziu ir uzdarau Laikau saltai.Nededu jokio aliejaus
ATSAKYTI
O
2022-07-12 12:24
Laba diena, o kokios tada butų krapų, agrastų ir česnakų proporcijos? lr kiek laikosi toks gaminys, ar per žiemą kaip kiti konservai?
ATSAKYTI
Ingrida
2020-06-17 10:29
Aš dedu sviesto vietoj alybogių aliejaus ir susedu į ledukų formeles (maišiukus) Ir turiu visai žiemai kubelių :) patogu skanu ir vasarą visada namuose :)
ATSAKYTI
Inutė
2019-06-14 04:32
Kai dedu į šaldiklį ,pilnų labai nepridedu,nes ant viršaus užpilu aliejaus,o kai išsiimi iš šaldiklio atitirpsta ,tada permaišau kad susivienodintų aliejus, SKANAUS
ATSAKYTI
Inutė
2019-06-14 04:26
Labai skanu krapų padažas,aš vadinu užtepėle,darau du varijantus,tokį kaip duotas receptas,o į kitą trindama krapus dedu anakardžio riešutų,būna super skanu,kas ragavo visiems labai patiko,pabandyit,riešutų dėti pagal skonį
ATSAKYTI
Rasutė
2019-06-09 23:49
išbndžiau, labai patiko.Pavaišinau ir drauges tikrai patiko, darysiu dar kartą. ATSAKYTI
Ieva
2019-06-06 23:09
Ar stiklainiai išlieka sveiki,nesuskyla?
ATSAKYTI
Rima
2019-06-07 09:52
Jei stiklainiai neturi pažeidimų, mažų įskilimų, tuomet stovi gerai, nesuskyla šaldiklyje :) Galite naudoti ir šaldymui skirtus indelius.
ATSAKYTI
Vilija
2019-06-06 18:48
aš vietoj ctrinos sulčių dedu neprinokusių agrastų.Pabandykite,gal patiks.Mūsų šeimynai tinka labai
ATSAKYTI
Nijole
2018-06-23 18:00
Ačiū, labai skanus padažas!
ATSAKYTI
Lo
2017-08-03 12:52
Labai patiko! Norisi dar ir dar, gaminsiu dar 4 porcijas, nezinau ar gali atsibosti. Ach skanumelis!
ATSAKYTI
Genovaitė
2017-07-31 19:43
Taip sunaudojau česnakų žiedynus ir dar pridėjau saulėgražu sėklų ir truputi baziliko.Skanu ir kvapnu.
ATSAKYTI
Vilma
2017-07-22 11:53
Stiklainiukus į šaldiklį?
ATSAKYTI
Dovilė
2017-07-22 19:57
Jeigu stiklainiukus bei dangtelius paruošėte steriliai, tada galima ir į šaldytuvą ar vėsų rūsį. Bet aš rūsio neturiu, o šaldytuvas už šaldiklį mažesnis, tad iškart pagaminusi sudedu į mažus apie 200ml stiklainiukus ir juos dedu į šaldiklį (tik stiklainiukų nepripildykite sklidinų, palikite apie 0.5 cm viršuje tuščios vietos, nes šalant tūris didėja). Laikant šaldiklyje skonis visiškai nepasikeičia ir net kai viduržiemį atsidarome, atrodo jog ką tik gamintas šis padažiukas buvo :) Tik iš vakaro, kai jau norėsite valgyti, perdėkite iš šaldiklio į šaldytuvą, tada ryte jau turėsite atitirpusį.
ATSAKYTI