1.
Slyvaites nuplauti, pakaitinti, pertrinti per sietą, atskirti kauliukus.
2.
Pomidorus nuplauti, užpilti verdančiu vandeniu, po to - šaltu, tada nulupti odelę ir supjaustyti.
3.
Paruoštas slyvaites ir pomidorus sutrinti blenderiu, sukrėsti į didelį puodą, maišant užvirinti, sumažinti ugnį ir virti apie 20 min.
4.
Tada suberti cukrų (aš ragavau, man vis buvo labai rūgštu, todėl sudėjau apie 2 kg), druską. Sudėti susmulkintas čili pipiriukų ankštis, mažais kubeliais pjaustytas paprikas, pabaigoje sukrėsti sukapotus česnakus. Virti, nuolat pamaišant, apie 20 min.
5.
Karštą padažą supilti į paruoštus stiklainius ir sandariai uždaryti. Iš visos normos man išėjo ~7 l padažo.