Ukrainietiški pieno sausainiai "Ukrayinsʹki korzhyky"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Ukrainietiški pieno sausainiai "Ukrayinsʹki korzhyky"
Ukrainietiški pieno sausainiai "Ukrayinsʹki korzhyky"
Ukrainietiški pieno sausainiai "Ukrayinsʹki korzhyky"
Ukrainietiški pieno sausainiai "Ukrayinsʹki korzhyky"
Autorius apie receptą: Pieno sausainiai iš vaikystės. Šie sausainiai Jus sugrąžins į nerūpestingas dienas. Pieno sausainiai iš vaikystės. Šie sausainiai Jus sugrąžins į nerūpestingas dienas. Stebuklinga virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
220 gramų miltų
100 gramų cukraus
50 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
40 gramų pieno
1 vienetas kiaušinių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Minkštą kambario temperatūros sviestą dedame į dubenį, ten pat beriame cukrų. Išplakame plaktuvu iki purios, šviesios masės. Pilame druską, vanilinį cukrų ir dar paplakame.
2.
Į atskirą dubenėlį mušame kiaušinį, šiek tiek paplakame, jog trynys ir baltymas susijungtų. Supilame pieną ir išmaišome.
3.
Į dubenį su sviestu dalimis dedame miltus bei pakaitimos pilame kiaušinio/pieno mišinį. Užminkome tešlą. Ji turėtų būti nelipti, bet ir nekieta. Jei atrodo lipnoka, įberkite dar miltų, o jei kietoka - įpilkite dar šiek tiek pieno.
4.
Tešlą iškočiojame į 3-4 mm storio lakštą ir apvalia formele (arba stikline) išspaudžiame sausainius. Juos dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
5.
Sausainius kepame iki 180 laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje 10-13 minučių (iki gražiai pagels).
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Kornelija
2023-12-03 14:01
Sviestą reiktų išlydyti, kad gautųsi puri masė, o kepimo miltelius sumaišyti su miltais. Tai pabandžiau ir gavosi labai skanūs. ATSAKYTI
Gabija
2023-01-28 23:01
Sausainius vertinu 6/10, skanūs, tačiau paruošimo būde neparašyta kada reikėjo įdėti kepimo miltelius, tad jie buvo gana kieti :(
Aš neseniai pradėjau mokytis gaminti, visą laiką darau tai, kas parašyta, tad užmirštu elementarius dalykus, bet būtų gerai jeigu perrašytumėte receptą, kad kitiems irgi taip neatsiktų. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital