Autorius apie receptą:
"Zacirka" arba pieniška kleckų sriubą mūsų virtuvėje retai, bet gaminama. Su malonumu pieniškos sriubytės lėkštę suvalgome vakarienei. Ji pagaminama labai greitai ir mums
"Zacirka" arba pieniška kleckų sriubą mūsų virtuvėje retai, bet gaminama. Su malonumu pieniškos sriubytės lėkštę suvalgome vakarienei. Ji pagaminama labai greitai ir mums ji gardi. Stengiuosi neužmirsti tradicinių mūsų šeimos receptų, su kuriais augome. Taigi, jei dar nesate gaminę, valgę šios sriubos, galite pasigaminti ir atsiliepimais pasidalinti su mumis komentaruose.
(...daugiau)(...mažiau)Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas
kiaušinių
2 šaukštai
kvietinių miltų
(apytikriai)
1 žiupsnelis
druskos
pagal poreikį
pieno
pagal skonį
sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį suberti druską, įmušti kiaušinį ir išplakti šakute. Suberti miltus ir išmaišyti.
2.
Iš paruoštos tešlos gnybti nedidelius gabaliukus.
3.
Į puodą pilti pieną, įberti druskos, sudėti tešlos gabaliukus ir virti 1 - 2 minutes.
4.
Supilstyti į lėkštes, pagardinti sviestu ir tiekti.
Patarimai:
•
Jei norite, kleckus galite virti vandenyje, o tuomet užpilti pienu.
•
Jei mėgstate saldžiau, galite į sriubą įberti cukraus.