Pavlova su grietinėle ir vaisiais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Pavlova su grietinėle ir vaisiais
Pavlova su grietinėle ir vaisiais
Pavlova su grietinėle ir vaisiais
Autorius apie receptą: Aš labai senai norėjau pagaminti "Pavlovą", bet visada galvojau, kad tai labai sudėtinga ir tam neturiu laiko. Pasirodo labai klydau. Tai vienas iš lengviausiai pagaminamų Aš labai senai norėjau pagaminti "Pavlovą", bet visada galvojau, kad tai labai sudėtinga ir tam neturiu laiko. Pasirodo labai klydau. Tai vienas iš lengviausiai pagaminamų desertų. Labai lengvai papuošiamas ir dar patogus tuo, kad jį galima išsikepti prieš kelias dienas, o galutinai užbaigti, tik prieš pateikiant. (...daugiau) Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
3 vienetai kiaušinių baltymų
200 gramų cukraus
3 šaukštai kukurūzų krakmolo (nubrauktų)
1 šaukštelis baltojo vyno acto
Viršui:
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1 vienetas bananų
2 vienetai kivių
1 sauja šilauogių (apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Ant kepimo popieriaus išpieškite 20 cm apskritimą. Tam tiks ir šalto patiekalo lėkštė. Popierių patieskite ant orkaitės kepimo formos, tačiau formą palikite ant darbastalio.
2.
Kiaušinių baltymus supilkite į sausą indą ir pradėkite plakti vis po truputį supildami visą cukrų. Kai baltymai jau bus standūs ir bus ištirpęs cukrus, suberkite krakmolą ir supilkite vyno actą. Dar kartą išplakite, kad visi produktai susimaišytų.
3.
Išplaktus baltymus sudėkite į kepimo formą ant išpiešto apskritimo. Suformuokite taip, kad išorės kraštas būtų šiek tiek aukštesnis, nes vėliau į morengo vidurį reikės sudėti išplaktą grietinėlę ir vaisius.
4.
Kepti įkaitintoje iki 150 C laipsnių temperatūros orkaitėje viduriniame orkaitės aukšte 60 minučių.
5.
Kai morengas iškeps, palikite orkaitėje atvėsti.
6.
Į dubenį pilkite grietinėlę ir išplakite iki standumo, sudėkite ją ant atvėsusio morengo. Kivius nulupkite, kivius ir bananą supjaustykite. Kivius, bananą ir šilauoges sudėkite ant morengo su grietinėle.
Patarimai:
Priedų pasirinkimas. Pavlovai naudokite sezoninius vaisus. Tuomet šis jūsų tortas kiekvieną kartą bus vis kitoks ir nepakartojamas. Tad keletas vaisių derinių - braškės, bananai, kivi arba šilauogės, braškės ir trešnės (tik iš pastarųjų išimkite kauliukus) apiberkite juodojo šokolado drožlėmis ar lydytu šokoladu, avietės ir mėtų lapeliai, avietės, šilauogės arba gervuogės, persikai ar nektarinai ir šilauogės arba gervuogės, mandarinai arba apelsinai apiberti juodojo šokolado drožlėmis ar lydytu šokoladu.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital