Autorius apie receptą:
Savaitgalį šį desertą dariau net 2 kartus - su mėlynemis ir avietėmis. Pasakiškai skanus, purus, tirpstantis burnoje... Ir puikus būdas sunaudoti šaldytas uogas, jei neturite
Savaitgalį šį desertą dariau net 2 kartus - su mėlynemis ir avietėmis. Pasakiškai skanus, purus, tirpstantis burnoje... Ir puikus būdas sunaudoti šaldytas uogas, jei neturite šviežių. Galima maišyti kelių rūšių uogas, arba sluoksniuoti su skirtingomis uogomis. Puikiai tiktų vaikų (ir ne tik) šventėms. O man labai patiko šis desertas prie kavos puodelio!
(...daugiau)(...mažiau)Jurgitos receptai
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 gramų
uogų
(tinka ir šaldytos)
200 mililitrų
vandens
190 gramų
kondensuoto pieno, saldinto
80 gramų
cukraus
2 šaukštai
citrinų sulčių
1 šaukštas
želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Želatiną užpilame 100 ml. šalto vandens ir paliekame išbrinkti.
2.
Uogas beriame į puodą, užpilame likusiais 100 ml. vandens, užviriname ir paverdame kelias minutes. Pertriname jas per sietelį, suberiame cukrų, supilame ištirpintą želatiną ir išplakame viską elektriniu plaktuvu (mažu greičiu), kol masė šiek tiek sutirštės (manoji padidėja beveik 2 kartus). Supilame kondensuotą pieną, citrinos sultis ir vėl viską gerai išplakame elektriniu plaktuvu (mažu greičiu).
3.
Supilstome į stiklinaites ir laikome šaldytuve, kol sustings. Patiekti galima su plakta grietinėle arba ledų kaušeliu. Skanaus!