Orkaitėje keptas žuvų karalius eršketas

AUTORIUS:
Gabrielė Būtėnaitė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Orkaitėje keptas žuvų karalius eršketas
Orkaitėje keptas žuvų karalius eršketas
Orkaitėje keptas žuvų karalius eršketas
Autorius apie receptą: Tiesiog nepakartojamo skonio žuvis! Tai buvo pirmas kartas, kada nusprendėme iškepti eršketą namuose. Pasakysiu tik tiek - tikrai nenusivylėme! Ši žuvis ypatinga tuo, jog jos Tiesiog nepakartojamo skonio žuvis! Tai buvo pirmas kartas, kada nusprendėme iškepti eršketą namuose. Pasakysiu tik tiek - tikrai nenusivylėme! Ši žuvis ypatinga tuo, jog jos skonis yra toks sodrus ir unikalus, kad jai nereikia praktiškai jokių prieskonių ar pagardų! Paprasčiausiai pačio eršketo skonis yra nuostabus pats iš savęs. Tai vienareikšmiškai skaniausia mano kada ragauta žuvis! Dar buvo įdomu tai, jog šio vandenų karaliaus kaulai yra kremzliniai, neaštrūs ir minkšti, tad visai nieko tokio, jei vieną kitą sukramtysite. Labai rekomenduoju pabandyti, receptas ypač tiktų ant šventinio Kūčių ar Naujųjų metų stalo! (...daugiau) Gabrielė Būtėnaitė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 kilogramas eršketo (skruosto, valyto)
1 žiupsnelis druskos (naudojau svanų)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį universalūs prieskoniai (be druskos)
Garnyrui:
6 riekės moliūgų
4 vienetai slyviniai pomidorai
pagal skonį alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
1 pundelis krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausiai išskrosto, išvalyto erškėto vidų įtriname svanų arba paprasta druska, pipirais bei universaliais bedruskiais prieskoniais.
2.
Žuvį dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aplink žuvį sudedame storomis riekėmis supjaustytą moliūgą, šiek tiek aptepame riekes alyvuogių aliejumi, pabarstome druska bei maltais juodaisiais pipirais.
3.
Skardą su žuvimi ir moliūgu dedame į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 1 val. Tada prie žuvies bei moliūgo sudedame slyvinius pomidorus ir kepame dar apie 5 min.
4.
Patiekiant papuošiame šviežiais krapais. Skanaus!
AUTORIUS: Gabrielė Būtėnaitė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital