Oreo sausainių tortas su maskarpone

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Oreo sausainių tortas su maskarpone
Oreo sausainių tortas su maskarpone
Oreo sausainių tortas su maskarpone
Oreo sausainių tortas su maskarpone
Oreo sausainių tortas su maskarpone
Autorius apie receptą: Nieko labai sudėtingo, nieko labai gudraus, o skonis tikrai geras, rekomenduoju.
Nieko labai sudėtingo, nieko labai gudraus, o skonis tikrai geras, rekomenduoju.
Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
6 vienetai kiaušinių
18 šaukštų cukraus
140 gramų kvietinių miltų
60 gramų bulvių krakmolo
40 gramų kakavos
Kremui:
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
250 gramų maskarponės sūrio
16 vienetų oreo sausainių
1 šaukštas cukraus pudros
Pertepimui:
180 gramų juodųjų serbentų uogienės (arba džemo, apytikriai, pertepimui)
Aptepimui:
270 gramų kreminio sūrio (naudojau „Laciaty“, kambario temperatūros)
90 gramų sviesto (kambario temperatūros)
50 gramų cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui 70 g miltų sumaišome su 20 g kakavos ir 30 g krakmolo, persijojame.
2.
3 kiaušinius su 9 šaukštais cukraus gerai išplakame (plakame apie 10 min.). Suberiame pusę sausų produktų, maišome labai atsargiai, keliais mostais, suberiame likusius sausus produktus ir dar pamaišome. Stengiamės padaryti kuo mažiau judesių, kad iš kiaušinių išeitų kuo mažiau oro, kitaip biskvitas neiškils.
3.
Kepimo formos ir dugną, ir šonus (naudojau 22 cm) išklojame kepimo popieriumi. Joje paskirstome tešlą.
4.
Kepame iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min. Patikriname mediniu pagaliuku, ar biskvitas iškepęs - įsmeigiame pagaliuką į biskvito centrą ir ištraukiame. Jei pagaliukas švarus, neaplipęs tešla, reiškia taip. Jei aplipęs, kepame dar 10 min. ir vėl tikriname. Atvėsiname ir perpjauname į 2 dalis.
5.
Taip pat iškepame dar vieną biskvitą. Taip gausime 4 biskvito lakštus.
6.
Kremui sausainius atskiriame, išimame įdarą. Į įdarą įpilame 50 ml grietinėlės, išmaišome.
7.
Likusius sausainius sumalame smulkintuvu.
8.
Likusią šaltą grietinėlę (350 ml) išplakame su cukraus pudra, kol ji taps standi. Atsargiai šaukštu sumaišome su maskarponės sūriu. Supilame sausainių įdarą ir suberiame jų trupinius. Išmaišome.
9.
Dedame pirmą biskvitą į tortinę aptepame jį uogiene arba džemu (jei džemas kietas, įpilame virinto vandens, praskiedžiame, kad būtų tepamos konsistencijos). Sudedame 1/3 dalį kremo. Taip susluoksniuojame visą tortą, paskutinio biskvito netepame uogiene. Tortą paliekame šaldytuve kelioms valandoms, kad sutvirtėtų.
10.
Aptepimui sviestas ir kreminis sūris privalo būti kambario temperatūros. Išplakame sviestą iki baltumo, suberiame cukraus pudrą, dar plakame. Sudedame kreminį sūrį, dar paplakame.
11.
Sutvirtėjusį tortą aptepame paruoštu kremu. Puošiame pagal savo fantaziją.
Patarimai:
Daugiau apie kreminį sūrį rasite šiame straipsnyje..
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Anastasija
2023-04-16 23:43
Labai nevykęs biskvito receptas. Tešla kieta, dar gyvenime neturėjau tokios biskvito tešlos. Iškepęs biskvitas kietas ir kaip guminis ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital