1.
Biskvitui 70 g miltų sumaišome su 20 g kakavos ir 30 g krakmolo, persijojame.
2.
3 kiaušinius su 9 šaukštais cukraus gerai išplakame (plakame apie 10 min.). Suberiame pusę sausų produktų, maišome labai atsargiai, keliais mostais, suberiame likusius sausus produktus ir dar pamaišome. Stengiamės padaryti kuo mažiau judesių, kad iš kiaušinių išeitų kuo mažiau oro, kitaip biskvitas neiškils.
3.
Kepimo formos ir dugną, ir šonus (naudojau 22 cm) išklojame kepimo popieriumi. Joje paskirstome tešlą.
4.
Kepame iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min. Patikriname mediniu pagaliuku, ar biskvitas iškepęs - įsmeigiame pagaliuką į biskvito centrą ir ištraukiame. Jei pagaliukas švarus, neaplipęs tešla, reiškia taip. Jei aplipęs, kepame dar 10 min. ir vėl tikriname. Atvėsiname ir perpjauname į 2 dalis.
5.
Taip pat iškepame dar vieną biskvitą. Taip gausime 4 biskvito lakštus.
6.
Kremui sausainius atskiriame, išimame įdarą. Į įdarą įpilame 50 ml grietinėlės, išmaišome.
7.
Likusius sausainius sumalame smulkintuvu.
8.
Likusią šaltą grietinėlę (350 ml) išplakame su cukraus pudra, kol ji taps standi. Atsargiai šaukštu sumaišome su maskarponės sūriu. Supilame sausainių įdarą ir suberiame jų trupinius. Išmaišome.
9.
Dedame pirmą biskvitą į tortinę aptepame jį uogiene arba džemu (jei džemas kietas, įpilame virinto vandens, praskiedžiame, kad būtų tepamos konsistencijos). Sudedame 1/3 dalį kremo. Taip susluoksniuojame visą tortą, paskutinio biskvito netepame uogiene. Tortą paliekame šaldytuve kelioms valandoms, kad sutvirtėtų.
10.
Aptepimui sviestas ir kreminis sūris privalo būti kambario temperatūros. Išplakame sviestą iki baltumo, suberiame cukraus pudrą, dar plakame. Sudedame kreminį sūrį, dar paplakame.
11.
Sutvirtėjusį tortą aptepame paruoštu kremu. Puošiame pagal savo fantaziją.