Autorius apie receptą:
Šį pyragą mama kepdavo nuo vaikystės. Ir jis pavykdavo labai minkštas, kvapnus ir skanus. Skaniausias su rūgštesniais obuoliais. Iškepęs iš išorės būna su traškia
Šį pyragą mama kepdavo nuo vaikystės. Ir jis pavykdavo labai minkštas, kvapnus ir skanus. Skaniausias su rūgštesniais obuoliais. Iškepęs iš išorės būna su traškia saldžia plutele, o viduje minkštutis.
(...daugiau)(...mažiau)
Aušra
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
4 vienetai
obuolių
200 gramų
cukraus
3 vienetai
kiaušinių
150 gramų
kvietinių miltų
(persijotų)
Kepimui:
šiek tiek
sviesto
šiek tiek
maltų džiūvėsėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Baltymus atskirti nuo trynių.
2.
Baltymus su puse cukraus išplakti iki standžių putų.
3.
Trynius gerai išplakti su likusiu cukrumi, kol masė pabals ir padvigubės.
4.
Baltymus atsargiai sumaišyti su tryniais. Įmaišyti persijotus miltus.
5.
Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis.
6.
20 cm skersmens kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais. Suberti sklitelėmis pjaustytus obuolius. Ant viršaus supilti tešlą.
7.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min., kol pyragas gražiai apskrus. Mediniu pagaliuku patikrinti, ar iškepė - jei pagaliukas sausas, reiškia taip, jei aplipęs tešla, kepti dar apie 5 minutes ir vėl tikrinti.