Varškės tortas su braškėmis

AUTORIUS:
Elžbieta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 88)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 88)
Varškės tortas su braškėmis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanus, gaivus ir vasariškas tortas. Braškės jam ypač tinka, suteikia gaivumo, bet galite gaminti ir su kitomis mėgiamomis uogomis ar vaisiais. Labai skanus, gaivus ir vasariškas tortas. Braškės jam ypač tinka, suteikia gaivumo, bet galite gaminti ir su kitomis mėgiamomis uogomis ar vaisiais. Elžbieta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
75 gramai cukraus
50 gramų miltų
30 gramų sviesto
25 gramai krakmolo
Kremui:
700 gramų braškių
500 gramų kreminės varškės
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų cukraus (arba pagal skonį)
100 mililitrų pieno
30 gramų želatinos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Baltymus atskirti nuo trynių. Trynius išplakti su cukrumi iki baltumo. Sudėti miltus, krakmolą, supilti ištirpintą ir pravėsintą sviestą. Viską gerai išmaišyti. Baltymus gerai išplakti iki bus visiškai standūs ir tada juos atsargiai įmaišyti į tešlą.
2.
Tešlą supilti į apvalią tortinę formą ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 - 20 minučių (iki kol gražiai pagels ir įkišus medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą, neapsivėlusį tešla).
3.
Kremui želatiną užpilti pienu ir palikti išbrinkti apie 20 minučių. Išbrinkusią želatiną ištirpinti virš garų vonelės (atsargiai, neužvirinti!) ir palikti atvėsti.
4.
Kreminę varškę lengvai paplakite mikseriu, kad suminkštėtų. Plakdami pamažu, plona srovele supilkite pravėsusią želatiną.
5.
Grietinėlę išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Atsargiai įmaišykite į varškę.
6.
Ant biskvito supilkite trečdalį varškės kremo, statmenai išdėliokite pusę braškių. Tada supilkite likusį kremą ir papuoškite likusiomis braškėmis.
7.
Tortą palaikykite bent 3-4 valandas šaldytuve, jog sustingtų. Skanaus!
Patarimai:
Vietoje naminio biskvito naudoti pirktinį arba daryti pagrindą iš sausainių: sutrinkite 200g sausainių iki truinių, sumaišykite su 120 g ištirpinto sviesto, suberkite į torto formą, rankomis paspauskite, kad suformuotumėte pagrindą, ir įdėkite į šaldiklį 10-15min, jog sutvirtėtų.
Vietoje kreminės varškės galite naudoti ir paprastą varškę - tiesiog ją sutrinkite su trupučiu jogurto arba pieno pagal šį receptą.
AUTORIUS: Elžbieta
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (6)
loreta
2017-07-05 21:38
o kiek cm torto forma? ATSAKYTI
Vita
2017-07-06 08:43
Aš dariau 24 cm ir gavosi labai geras tortas. Turėtų tikti ir 26 cm forma ATSAKYTI
Inesa
2017-07-05 07:39
Tikrai super skanus tortas! ATSAKYTI
eglė
2016-07-20 16:51
Man irgi pavyko, labai skanus :-) ATSAKYTI
nz
2015-06-11 17:21
Man pavyko, darau jau antra karta. Skanumelis! ATSAKYTI
dainora
2012-04-07 21:09
super tortas,labai skaniai gavosi as dar zele gabaliukus idejau i vidu:) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital