1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 150 laipsnių temperatūros (kaitinimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Į dubenį berti miltus, rudąjį cukrų ir supilti ištirpintą sviestą, maišyti rankomis, kol susidarys trupinių tipo masė.
3.
Kepimo formą (naudojau naudojau 22x26cm) iškloti kepimo popieriumi.
4.
Paruoštą tešlą tolygiai paskirstyti ant kepimo formos dugno ir lengvai spustelėti suformuojant pagrindą. Kepti iki 150 laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje 15 minučių (kol pagrindas kepa, pasiruošti obuolius, kremą ir pyrago viršų). Tuomet išimti iš orkaitės. Orkaitės temperatūrą padidinti iki 180 laipsnių.
5.
Įdarui obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Dėti į dubenį, berti miltus, cukrų, cinamoną ir muskatą. Gerai išmaišyti, kad visi obuoliai pasidengtų tolygiai.
6.
Kremui į dubenį dėti kreminį sūrį ir cukrų ir vanilės ekstraktą, išmaišyti iki vientisos masės. Po vieną dėti kiaušinius, gerai išmaišant po kiekvieno.
7.
Paruoštą kremą sukrėsti ant iškepusio pagrindo (atsargiai, atminkite, kad kepimo forma karšta). Ant viršaus tolygiais paskirstyti obuolius, kad neliktų tarpelių, švelniai įspausti į kremą.
8.
Į kitą dubenėlį berti avižinius dribsnius, rudąjį cukrų, cinamoną ir miltus, išmaišyti. Dėti šaltą kubeliais pjaustytą sviestą ir rankomis jį trupinti vis apvoliojant miltais iki masė taps panaši į trupinius.
9.
Paruoštus trupinius tolygiai paskleisti ant obuolių.
10.
Dėti į įkaitintos iki 180 laipsnių orkaitės vidurį ir kepti 20-30 minučių iki viršus lengvai paruduos.
11.
Iškepusį pyragą atvėsinti iki kambario temperatūros, tuomet laikyti šaldytuve.
•
Saldumas. Šis pyragas yra į saldesnę pusę, tačiau kremas ir šios rūšies obuoliai puikiai subalansuoja visas skonio natas, bet jei norite, galite saldumą koreguoti pagal savo skonį.
•
Kreminis sūris. Vietoje jo galite naudoti 200g varškės + 200g maskarponės + žiupsnelis druskos. Varškę pirmiausia sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos konsistencijos, o tada sumaišykite su maskarpone bei žiupsneliu druskos.