Obuolių pyragas „Šarlotė“

AUTORIUS:
Giedrė Barauskienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Obuolių pyragas „Šarlotė“
Obuolių pyragas „Šarlotė“
Obuolių pyragas „Šarlotė“
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
200 gramų cukraus
100 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
4 vienetai obuolių (saldžių arba saldžiarūgščių)
3 vienetai kiaušinių
3 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštas cukraus miltelių
1 šaukštelis vanilės pastos
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio malto cinamono
1/4 šaukštelio malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dubenėlyje sumaišykite miltus, cinamoną, muskatus ir druską.
2.
Obuolių žievelę nulupkite, perjaukite juos pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Dubenyje skilteles apliekite citrinų sultimis ir apibarstykite šaukštu cukraus.
3.
Dideliame dubenyje iki standžių putų išplakite kiaušinius, likusį cukrų, vanilės pastą. Plakti reikės maždaug 10 minučių. Po to į plakinį įmaišykite miltų mišinį ir dar trumpai paplakite.
4.
Pusę obuolių perdėkite į kepimo popieriumi išklotą 23 cm skersmens formą ir ant jų užpilkite pusę tešlos. Tada sudėkite likusius obuolius ir užpilkite likusią tešlą.
5.
Pašaukite formą į 180 °C karštumo orkaitę ir kepkite maždaug 1 val. arba kol į tešlą įsmeigtą medinį iešmelį ištrauksite švarų.
6.
Iškeptos „Šarlotės“ viršus – trapus, o vidus – minkštas ir drėgnas.
7.
Pyragą apibarstykite milteliniu cukrumi ir ragaukite dar šiltą. Dekorui galima naudoti vaismedžių lapus.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital