Obuolių pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
470 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
260 gramų sviesto (šalto)
160 mililitrų vandens (šalto)
2 šaukštai rudojo cukraus (apytikriai)
1.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
1.5 kilogramo obuolių (apytikriai)
150 gramų rudojo cukraus
50 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio kardamono
1 žiupsnelis druskos
Užtepimui:
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas rudojo cukraus (apytikriai)
1 šaukštas vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausiai, pasiruoškite tešlą. Didesniame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą. Viską trinkite pirštais, kol susidarys trupiniai, panašūs į šlapią smėlį, ir neliks sausų miltų. Supilkite vandenį ir išminkykite elastingą tešlą. Ją padalinkite į dvi dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą bent dviems valandoms, o geriausia - palaikykite pernakt.
2.
Pasiruoškite obuolius. Obuolius nulupkite, supjaustykite plonomis riekelėmis ir sudėkite į dubenį. Suberkite rudąjį cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, kardamoną, druską ir miltus. Viską išmaišykite.
3.
Vieną tešlos dalį perkelkite ant švaraus, miltais apibarstyto stalviršio. Iškočiokite apie 3 mm storio apskritimą. Kepimo formą ištepkite sviestu. Į ją įklokite tešlą ir paspauskite rankomis. Per ilgus tešlos kraštus - nukirpkite. Į vidų suberkite pasiruoštus obuolius.
4.
Išimkite antrą dalį tešlos. Iš dviejų trečdalių tešlos iškočiokite 3 mm storio stačiakampį. Picai pjaustyti skirtu peiliu ar rantuotu peiliu tešlai pjaustyti išpjaukite juosteles. Jomis padekoruokite pyragą. Iš likusios tešlos sausainių formele išpjaukite lapelius ir jais papuoškite pyrago viršų.
5.
Kiaušinį įmuškite į nedidelį dubenėlį. Įpilkite šlakelį pieno ir gerai išplakite. Kiaušinio plakiniu aptepkite pyragą. Viršų apibarstykite ruduoju cukrumi.
6.
Pyragą kepkite 180 laipsnių orkaitėje 60-70 minučių. Jei pyrago viršus per greitai ruduoja, uždenkite folija ir kepkite toliau.
7.
Dar šiltą patiekite su ledais ar grietinėle. Skanaus!
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital