Obuolių ir varškės pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Obuolių ir varškės pyragas
Obuolių ir varškės pyragas
Obuolių ir varškės pyragas
Autorius apie receptą: Šį pyragą kepiau vakar ir nešiausi šiandien pavaišinti kolegėms į darbą. Nežinau, sakė tiesą ar ne, bet pagyrė, kad pyragas skanus. Tuo ir noriu tikėti, nes po rytinės kavos Šį pyragą kepiau vakar ir nešiausi šiandien pavaišinti kolegėms į darbą. Nežinau, sakė tiesą ar ne, bet pagyrė, kad pyragas skanus. Tuo ir noriu tikėti, nes po rytinės kavos gėrimo, jo beveik nebeliko. Kai pamačiau recepto gaminimo eigą labai nustebau, pasirodė pyragas labai įdomus. Ir biskvitas, ir varškės masė kepasi kartu, o paskui pyrago viršų karūnuoja karamelizuoti obuoliai. Recepto šaltinis: „Beatos virtuvė“ kulinarinė laida. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
1 stiklinė kvietinių miltų (apie 200 g)
2 vienetai kiaušinių
100 gramų grietinės
100 gramų sviesto (tirpinto)
100 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Varškės kremui:
700 gramų varškės
4 vienetai kiaušinių
200 gramų grietinės
4 šaukštai cukraus
2 šaukštai krakmolo
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
7 vienetai obuolių
50 gramų cukraus
50 gramų sviesto (apytikriai)
1 šaukštelis malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai kiaušinius išsukame su cukrumi ir vanilinu, kol masė pabals ir patrigubės. Įmaišome grietinę ir tirpintą svistą. Dar kartą viską gerai išplakame. Įsijojame miltus su kepimo milteliais ir druska. Gerai išmaišome, kad neliktų sausų miltų.
2.
Varškės kremui varškę, cukrų, vanilinį cukrų, druską, kiaušinius ir grietinę sudedame į maisto smulkintuvą ir viską sutriname iki vientisos masės. Įmaišome krakmolą.
3.
Karamelizuojame obuolius. Obuolius nulupame ir supjaustome stambiomis skiltelėmis. Nemažinkite, nes kitaip obuoliais pasileis ir pavirš koše.
4.
Į keptuvė suberiame cukrų ir kaitiname, kol išsilydys. Įdedame apie 20 – 30 g sviesto. Ištirpiname. Sudedame obuolių skilteles ir pakepiname apie 5 – 7 min. Įdedame dar apie 30 g gabalėlį sviesto. Pabarstome cinamonu. Išjungiame kaitrą, kai obuoliai bus minkšti, bet dar nevirtę į košę.
5.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, šonus patepti sviestu, šaukštu sudėti jau paruoštą pado tešlą. Išlyginame paviršių. Sukrečiame varškės masę.
6.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 – 20 min. Kai viršus jau bus sutvirtėjęs, sudedame ant viršaus obuolius, sumažiname kaitrą iki 160 C laipsnių ir kepame dar apie 30 min.
Patarimai:
Kepimo forma 24 cm skersmens, nors puikiai tiktų ir kvadratinė forma.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital