Obuolių pyragas "galetė" su namine karamele

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Autorius apie receptą: Sviestinis pagrindas traškia plutele šonuose, cinamoninių obuolių įdaras kartu su kepintais migdolų riešutais ir karamele – tobulas derinys. O jei dar paskanintume Sviestinis pagrindas traškia plutele šonuose, cinamoninių obuolių įdaras kartu su kepintais migdolų riešutais ir karamele – tobulas derinys. O jei dar paskanintume vaniliniais ledais? Privalote pasigaminti ir paragauti! (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Pagrindui:
190 gramų kvietinių miltų
115 gramų sviesto (šalto)
60 mililitrų vandens (šalto, apytikriai)
50 gramų cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
2 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
50 gramų rudojo cukraus (arba paprasto cukraus)
20 gramų migdolų (arba kitokių mėgstamų)
2 šaukšteliai citrinų sulčių
1.5 šaukštelio miltų (12 gramų)
1 šaukštelis cinamono
1 žiupsnelis malto muskato (nebūtinai)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis pieno
Naminei karamelei:
50 gramų cukraus
50 mililitrų vandens
30 mililitrų grietinės, 30% riebumo
20 gramų sviesto
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia pasigaminsime pyrago pagrindą. Miltus, cukrų ir druską suberti į dubenį ir išmaišyti. Sudėti kubeliais supjaustytą šaltą sviestą. Kapoti peiliu ar šakute, kad gautumėte trupinukus, vizualiai primenančius duonos trupinius. Arba galite minkyti pirštais, tik stenkitės kuo greičiau, jog sviestas nuo rankų šilumos nepradėtų tirpti.
2.
Įpilti šaltą (kuo šaltesnį) vandenį ir greitai užminkyti tešlą. Vandens galite reikėti ir kiek mažiau - jo pilkite tik tiek, jog tešla susijungtų į vientisą. Tešlą suspausti į rutulį, įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą valandai.
3.
Įdarui obuolius supjaustyti riekelėmis. Cukrų, cinamoną, muskato riešutą, citrinos sultis, miltus sumaišyti. Sudėti obuolius ir išmaišyti.
4.
Verdame karamelę. Į puodą berti cukrų, žiupsnelį druskos, supilti karštą vandenį. Dėti ant vidutinės ugnies ir maišyti šaukštu ar šluotele, kol cukrus ištirps.
5.
Kai vanduo užvirs, maišyti nustoti ir truputį padidinti ugnį. Leisti sirupui virti iki jis ims keisti spalvą į gelsvą. Kad karamelizuotųsi tolygiai, galite puodą šiek tiek pasukioti, lengvai paversti kairėn ar dešinėn (svarbu tik nemaišykite šaukštu). Kai cukraus sirupas įgaus gražią gintarinę spalvą, sudėti sviestą. Atsargiai, cukraus sirupas gali taškytis ir yra labai karštas!
6.
Greitai išmaišyti, o tada maišant lėta srovele supilti grietinėlę. Maišyti kaitinant ant nedidelės ugnies, kol viskas taps vientisa mase (tas užtrunka neilgai, 1-2 minutes).
7.
Atšaldytą tešlą iškočioti į apvalų blyną. Tešla nėra patogi kočiojimui, tad nesistenkite pagrindo padaryti plono, geriausia apie 1 cm storio. Tešlą perkelti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Ant tešlos ratu sudėti obuolių skilteles. Tešlos šonus užlenkti šiek tiek į vidų.
8.
Dubenėlyje lengvai paplakti kiaušinį su šaukšteliu pieno (labai lengvai, tik kad trynys ir baltymas susijungtų) ir šiuo plakiniu patepti tešlos šonus. Obuolių įdarą aplieti karamele (maždaug puse viso kiekio kiekio) ir pabarstyti smulkintais riešutais.
9.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes, kol pyrago kraštai gražiai paruduos.
10.
Iškepusį pyragą aplieti likusia karamele. Papuošti riešutais. Patiekiant labai tinka patiekiant pagardinti vaniliniais ledais!.
Patarimai:
Vietoje naminio karamelės padažo gaite naudoti ir pirktinį padažą ar tiesiog karamelizuotą kondensuotą pienu (jį šaukštu išsukite su šiek tiek grietinėlės ar pieno, kad būtų skystesnis) ar tiesiog klevų sirupą.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital